ШЕФ НЕМАЧКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА: Не постоје никакви знаци слабљења Русије

ŠEF NEMAČKIH OBAVEŠTAJACA: Ne postoje nikakvi znaci slabljenja Rusije

23 maja 2023

Ne vidim nikakve znakove vojnog slabljenja Rusije, izjavio je šef nemačke savezne obaveštajne službe Bruno Kal.

„Rusija je i dalje sposobna da se bori na duži rok, popunjavajući trupe vojnim osobljem, oružjem i municijom“, kazao je Kal u intervjuu za „Velt“.Prema njegovim rečima, nikako ne može da se govori o slabosti Rusije u tom pogledu, ili da bi Moskva uskoro mogla da obustavi svoje aktivnosti.

Nedavno je vojni strateg Ministarstva odbrane Austrije, pukovnik Markus Rajzner, skrenuo pažnju na to da mnogi pokušavaju da preuveličaju slabost ruske vojske. On je Rusiju nazvao „protivnikom kojeg treba shvatiti ozbiljno“.

Kal je ranije izjavio da bi Rusija mogla da mobiliše još milion vojnika u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

„Prošle jeseni je mobilisano i regrutovano oko 300.000 ljudi, neki se još obučavaju, neki su već u borbi. Rusija može da mobiliše još milion ljudi, ako Kremlj proceni da je to potrebno“, naveo je.

Moskva je više puta upozoravala Kijev i njegove zapadne sponzore na neizbežne posledice široko najavljivane kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Kako su napomenuli u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, ruska vojska je spremna na svaki razvoj događaja i od toga ni Ukrajina ni Zapad neće dobiti nikakve dividende.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Postoje, postoje..., samo napred ! -:)))))) Gotovi ste..., hvala Bogu i Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *