ШЕФ НЕМАЧКОГ „МАРШАЛОВОГ ФОНДА“ ОТКРИВА: Србија је већ изабрала столицу…

ШЕФ НЕМАЧКОГ „МАРШАЛОВОГ ФОНДА“ ОТКРИВА: Србија је већ изабрала столицу…

24 новембра 2017

Потпредседник Немачког Маршаловог фонда Томас Клајне Брокхоф рекао је да Србија мора да изабере којем блоку жели да припада.

Ипак, он је додао да је она то већ учинила уласком у преговоре о приступању Европској унији. Клајне Брокхоф је рекао да основни прописи Европске уније не забрањују чланицама да гаје добре односе са земљама изван Уније, као и да би Србија уласком у ЕУ могла да утиче на формирање спољне политике ЕУ.

Немачки стручњак за европска питања се сагласио са изјавом америчког званичника Хојта Брајана Јиа да Србија не може да „седи на две столице“, али је и изразио уверење да је она већ одлучила где жели да буде.

– Србија мора да донесе одлуку којем клубу жели да припада, али је већ донела ту одлуку уласком у приступне преговоре – рекао је Клајне Брокхоф, који је био саветник претходног немачког председника Јоахима Гаука.

Он је рекао да и неке земље ЕУ, укључујући Немачку, имају добре односе са Русијом, додајући да би Србија уласком у Унију могла да учествује у координисању заједничке спољне политике.

– Србија би била у веома добром положају. Србија би била у клубу и износила аргументе за различите тонове у односима са Русијом – рекао је потпредседник Немачког Маршаловог фонда.

Он је рекао да ништа у прописима ЕУ не говори да се не могу имати добри односи са Русијом.

– Проблем сада није ЕУ, да не могу да се имају добри односи са другима. Проблем је сада Русија. Русија је прекршила норме заједничког разумевања окупирањем дела друге земље. То је проблем, али то не значи да не можете и да не треба да имате добре односе са Русијом – рекао је Клајне Брокхоф.

KOMENTARI15 коментара

 1. rajko says:

  "svako ko nije gresan neka baci jedan kamen"........nemacka ne moze da uci srbiju o postovanju bilo kakvih pravila jer je ucestvovanjem u nato agresiji na jugoslaviju prekrsila sopstveno pravilo da nato moze da reaguje samo ako je neka zemlja clanica tog saveza napadnuta. agresija na jugoslaviju je velika bruka nato-a, jedina nam je satisfakcija sto znamo da vase ponasanje odredjuje novac a ne pravda.

  • Velika Metla says:

   Рајко,да би неко осетио бруку он МОРА да има свест,савест,морала,образа,људскости,а све то на западу нећеш наћи!

  • Baja says:

   Rajko please, ubaci pocetno slovo veliko pa mozemo razgovsrat!!

   • Bodin says:

    "Baja" nauči da pišeš srbski, pa komentariši. Hajde sada, vrati se u mišju rupu.

 2. R.Srpska says:

  Nemci su karikatura od naroda, lažljivi, pohlepni i primitivni nacisti. Ovaj nemac dokazuje da su ostali jednako necivilizovani kao i u doba njihovog voljenog firera. Srbi uvek odabiru Rusiju za prijatelja i saborca a nemačku za gubitnika !

  • Baja says:

   Nemas ti pojma druze o tome, Naci sistem je bio perfektan, samo je greska sto se nije Hico drzo ugovora o nenapadanju na Ruse!!!! Sve bi danas bilo ok i nebi bilo prokletog rata u nas!!!!

 3. padre says:

  Ovaj je priču napravio tako, kao da su u EU države jednakopravne, što baš i nije tačno!Neka Bugarska proba da trguje sa Rusijom, kao što to radi Nedaćka, oderaće je!

  • Velika Metla says:

   Падре,у то да су државе чланице равноправне у еу-рајху и да глас например Словачке има исту тежину као глас Немачке,може САМО ТЕШКИ дилетант и ббууудала да верује,никако нормалан човек! За лицемерни,опако оболели запад Меркелица може да буде 3 пута канцелар Немачке,али по њима Путин не може да буде председник Русије 3 пута! Но,на сву срећу па их Путин ништа и не пита,па им остаје само да кевћу,а то најбоље раде!

 4. Mlax says:

  Suplja prica Svaba u koju neveruje niko.EU nezeli Srbiju I to je svima jasno koliko god uslova ispunili oni ce traziti jos KOSOVO,SANDZAK,VOJVODINA .....Srbi osvestite se prekidajte pregovore sa Fasistima I pokrenite tuzbu protiv Natoa-a za bombardovanje osiromasenim uranijumom.

  • Velika Metla says:

   Они "срби"који би то све морали урадити,службено значи,су постављени од запада да сатру Србију,тако да то нећеш скоро доживети!

  • JasamJa says:

   Ni meni nje jasno zasto Srbija ne pokrene tuzbu protiv NATO.Da...jasno je da u nekom skorijem periodu nece biti nikakvog pomaka,ali za dvadesetak godina se mozda i promeni odnos sila u svetu kao sto se malo prmenio od 1999.

   • Velika Metla says:

    Ја сам ја,како ти,побогу,није јасно??? Па зар ти није јасно да су све власти од 5.октобра у Србији постављене од "нато-а"? Зар ти стварно није јасно да је Србија од 5.октобра окупирана?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u