ШЕФ НЕМАЧКОГ „МАРШАЛОВОГ ФОНДА“ ОТКРИВА: Србија је већ изабрала столицу…

ŠEF NEMAČKOG „MARŠALOVOG FONDA“ OTKRIVA: Srbija je već izabrala stolicu…

24 novembra 2017

Potpredsednik Nemačkog Maršalovog fonda Tomas Klajne Brokhof rekao je da Srbija mora da izabere kojem bloku želi da pripada.

Ipak, on je dodao da je ona to već učinila ulaskom u pregovore o pristupanju Evropskoj uniji. Klajne Brokhof je rekao da osnovni propisi Evropske unije ne zabranjuju članicama da gaje dobre odnose sa zemljama izvan Unije, kao i da bi Srbija ulaskom u EU mogla da utiče na formiranje spoljne politike EU.

Nemački stručnjak za evropska pitanja se saglasio sa izjavom američkog zvaničnika Hojta Brajana Jia da Srbija ne može da „sedi na dve stolice“, ali je i izrazio uverenje da je ona već odlučila gde želi da bude.

– Srbija mora da donese odluku kojem klubu želi da pripada, ali je već donela tu odluku ulaskom u pristupne pregovore – rekao je Klajne Brokhof, koji je bio savetnik prethodnog nemačkog predsednika Joahima Gauka.

On je rekao da i neke zemlje EU, uključujući Nemačku, imaju dobre odnose sa Rusijom, dodajući da bi Srbija ulaskom u Uniju mogla da učestvuje u koordinisanju zajedničke spoljne politike.

– Srbija bi bila u veoma dobrom položaju. Srbija bi bila u klubu i iznosila argumente za različite tonove u odnosima sa Rusijom – rekao je potpredsednik Nemačkog Maršalovog fonda.

On je rekao da ništa u propisima EU ne govori da se ne mogu imati dobri odnosi sa Rusijom.

– Problem sada nije EU, da ne mogu da se imaju dobri odnosi sa drugima. Problem je sada Rusija. Rusija je prekršila norme zajedničkog razumevanja okupiranjem dela druge zemlje. To je problem, ali to ne znači da ne možete i da ne treba da imate dobre odnose sa Rusijom – rekao je Klajne Brokhof.

KOMENTARI15 komentara

 1. rajko says:

  "svako ko nije gresan neka baci jedan kamen"........nemacka ne moze da uci srbiju o postovanju bilo kakvih pravila jer je ucestvovanjem u nato agresiji na jugoslaviju prekrsila sopstveno pravilo da nato moze da reaguje samo ako je neka zemlja clanica tog saveza napadnuta. agresija na jugoslaviju je velika bruka nato-a, jedina nam je satisfakcija sto znamo da vase ponasanje odredjuje novac a ne pravda.

  • Velika Metla says:

   Rajko,da bi neko osetio bruku on MORA da ima svest,savest,morala,obraza,ljudskosti,a sve to na zapadu nećeš naći!

  • Baja says:

   Rajko please, ubaci pocetno slovo veliko pa mozemo razgovsrat!!

   • Bodin says:

    "Baja" nauči da pišeš srbski, pa komentariši. Hajde sada, vrati se u mišju rupu.

 2. R.Srpska says:

  Nemci su karikatura od naroda, lažljivi, pohlepni i primitivni nacisti. Ovaj nemac dokazuje da su ostali jednako necivilizovani kao i u doba njihovog voljenog firera. Srbi uvek odabiru Rusiju za prijatelja i saborca a nemačku za gubitnika !

  • Baja says:

   Nemas ti pojma druze o tome, Naci sistem je bio perfektan, samo je greska sto se nije Hico drzo ugovora o nenapadanju na Ruse!!!! Sve bi danas bilo ok i nebi bilo prokletog rata u nas!!!!

 3. padre says:

  Ovaj je priču napravio tako, kao da su u EU države jednakopravne, što baš i nije tačno!Neka Bugarska proba da trguje sa Rusijom, kao što to radi Nedaćka, oderaće je!

  • Velika Metla says:

   Padre,u to da su države članice ravnopravne u eu-rajhu i da glas naprimer Slovačke ima istu težinu kao glas Nemačke,može SAMO TEŠKI diletant i bbuuudala da veruje,nikako normalan čovek! Za licemerni,opako oboleli zapad Merkelica može da bude 3 puta kancelar Nemačke,ali po njima Putin ne može da bude predsednik Rusije 3 puta! No,na svu sreću pa ih Putin ništa i ne pita,pa im ostaje samo da kevću,a to najbolje rade!

 4. Mlax says:

  Suplja prica Svaba u koju neveruje niko.EU nezeli Srbiju I to je svima jasno koliko god uslova ispunili oni ce traziti jos KOSOVO,SANDZAK,VOJVODINA .....Srbi osvestite se prekidajte pregovore sa Fasistima I pokrenite tuzbu protiv Natoa-a za bombardovanje osiromasenim uranijumom.

  • Velika Metla says:

   Oni "srbi"koji bi to sve morali uraditi,službeno znači,su postavljeni od zapada da satru Srbiju,tako da to nećeš skoro doživeti!

  • JasamJa says:

   Ni meni nje jasno zasto Srbija ne pokrene tuzbu protiv NATO.Da...jasno je da u nekom skorijem periodu nece biti nikakvog pomaka,ali za dvadesetak godina se mozda i promeni odnos sila u svetu kao sto se malo prmenio od 1999.

   • Velika Metla says:

    Ja sam ja,kako ti,pobogu,nije jasno??? Pa zar ti nije jasno da su sve vlasti od 5.oktobra u Srbiji postavljene od "nato-a"? Zar ti stvarno nije jasno da je Srbija od 5.oktobra okupirana?

  • Baja says:

   Nemas ti pojma o tome!!

 5. Beli Orao says:

  Mislim da samo v...... vjeruje u ovo!!!

 6. Beli Orao says:

  Mislim da samo v...... vjeruje u ovo!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *