ШЕФ РУСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ УПОЗОРИО ЗАПАД: Не доводите Русе до тога да вас мрзе

ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE UPOZORIO ZAPAD: Ne dovodite Ruse do toga da vas mrze

19 maja 2021

AMERIČKE obaveštajne službe možda stoje iza prošlogodišnjeg hakerskog napada na Solar Winds, izjavio je Sergej Nariškin.Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) pritom nije bio kategoričan:

„Ne želim da tvrdim da su taj hakerski napad izvele američke agencije ili jedna od njih. Ali, bez obzira na to, ponavljam: taktike su slične“.

U intervjuu Bi-Bi-Si naglasio da bi njegova služba američke optužbe na svoj račun (za Solar Winds) mogla shvatiti i kao priznanje, pa dodao:

„U mojim pravilima ipak nije da kreativna dostignuća drugih izvođača predstavljam kao svoja. Nezavisno od ovoga, sve do danas niko nije pružio nikakve dokaze da je SVR umešana u udar na Solar Winds“.

Nariškin je, u istom intervjuu, naglasio da Rusi sankcije Zapada doživljavaju kao nezakonite i neprijateljske akcije koje odbacujui upozorio da taj osećaj „može prerasti u mržnju“.

– Naši građani, nastavio je, sankcije shvataju kao pretnju, a svaka pretnja ujedinjuje naciju. zato iz godine u godinu imamo sve veće odbacivanje zapadne politike prema Rusiji. Biće veoma loše ako se odbacivanje pretvori u mržnju. Toga se morate čuvati“.

Nariškin je ocenio da Velika Britanija „ide u otvorenu konfrontaciju sa Rusijom, umesto da razvija dijalog“.

Otvoreno je postavio pitanje pripadnicima bristanskog državnog vrh: kad ste tolike demokrate – zašto se niste čuli povodom neregularnosti američkih predsedničkih izbora i načina na koji je Donald Tramp uklonjen iz asmeričkih mediija i sa Tvbitera i Fejsbuka?

„Gde je tu bila demokratija? Gde je tu sloboda govora? Zašto niste ni ogorčeni? Dobro, znam zašto: sve je to vaša odvratnaevroatlantska solidarnost“ – rekao je Nariškin.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovi Rusi nista ne kapiraju, oni raspredaju o demokratiji i slobodi, a i lud vidi da Zapad samo zeli da ih unisti. Rusi nemaju sanse jer sporo misle i nemaju m... Zapadnjaci su degenrici koji se mogu zaustaviti samo silom, ali Rusima je milije da upozoravaju, nagvazdaju, filozofiraju.

  2. milanm says:

    Persido.....fulala si ceo fudbal! Je.eno je kada prorade mravlji instinkti, jbg ostajes u domeni niskozemskosti :D :D :D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *