ШЕФ РУСКИХ ОБАВЕШТАЈАЦА САОПШТИО ЈЕЗИВУ ИНФОРМАЦИЈУ: Џихадисти из Сирије планирају нападе током протеста, поменуо и Американце

ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA SAOPŠTIO JEZIVU INFORMACIJU: Džihadisti iz Sirije planiraju napade tokom protesta, pomenuo i Amerikance

13 februara 2021

SPECIJALNE službe redovno dobijaju signale o planovima terorista u Rusiji, stečeno je ogromno iskustvo i zemlja je prilično pouzdano zaštićena od tog zla, rekao je šef Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.– Prilično redovno dobijamo signale o određenim namerama, planovima militanata, terorista, članova terorističke organizacije. Želeo bih reći da su ruske specijalne službe, bezbednosne snage, pre svega Federalna služba bezbednosti, stekle ogromno iskustvo u borbi protiv međunarodnog terorizma i ispravno je reći da je Rusija prilično pouzdano zaštićena od tog zla – rekao je Nariškin, komentarišući vest izvora iz bezbednosnih snaga da teroristi organizacije „Tahril el Šam“ pripremaju militante za napade u različitim gradovima Rusije na mestima održavanja masovnih protesta.

Osvrnuo se i na saradnju sa američkom Centralnom obaveštajnom agencijom (CIA) rekavši da je kandidat za šefa agencije Vilijam Berns čovek sa vrednom biografijom.

– On je osoba sa prilično temeljnim znanjima i iskustvom u oblasti međunarodnih odnosa, međunarodne politike i ima veoma vrednu radnu biografiju. U toj biografiji nema nikakvih neprijatnih momenata, kao što je bio slučaj sa njegovom prethodnicom Džinom Haspel – rekao je šef ruskih obaveštajaca.

On je istakao da će ruska služba sarađivati sa CIA koliko to bude moguće.

– Naša saradnja se praktično nije prekidala. Razmenjujemo različite informacije na temu borbe protiv međunarodnog terorizma – saopštio je Nariškin.

Komentarišući saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Rusije da ruska nesistemska opozicija direktno sarađuje sa Zapadom, Nariškin je rekao da MIP ne preuveličava kada govori o tome.

– MIP Rusije u svojim komentarima ne greši i ne preuveličava. Mogu samo da dodam da oni koji sarađuju sa specijalnim službama zemalja koje vode prema Rusiji neprijateljsku politiku, oni se ne nazivaju opozicionarima. Ovde se treba koristiti drugi termin – rekao je Nariškin.

Ranije je saopšteno da su vođe terorističke organizacije Tahrir el Šam uputili svoje pristalice da izvode napade u različitim gradovima Rusije na mestima održavanja masovnih protesta. U te svrhe lideri terorističkih organizacija pripremaju najpouzdanije i najiskusnije militante među regrutima, koji imaju rusko poreklo ili koji su vrbovani u zemljama koje se graniče sa Rusijom.

Podsetimo, na sajtu tranzicionog tima izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena ranije se pojavilo saopštenje da će na mesto direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) biti imenovan Vilijam Berns. On je bio ambasador SAD u Moskvi od 2005. godine do 2008. godine. Berns se povukao iz spoljnopolitičke službe 2014. godine nakon 33 godine diplomatske karijere. Trenutno je na čelu Fonda Karnegi.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Si Ju Leter Aligeder says:

  Ma jeste to jezivo ali šta? Pogledajte mu osmeh, jezivo će biti šta u stvari Rusi planiraju da učine sa džihadistima i tim amerima i proamerima. A jezivo je zapravo to što su Srbi načisto poludeli za vakcinama, mediji će uništiti čitavu Srbiju propagandom imunizacije. Zato svi gledaju šta će dalje biti sa ludim Srbima, ne trebaju nama ni džihadisti ni albanci, mi sami idemo pod nož.

 2. Archelay says:

  Resili su ruski specijalci daleko pokomplinovanih situacije nego tamo nekih terorista koji ne znaju gde ih vode njihovi mesetari.Cak i njihovi ljubimci-Ukrajinci koji nakon prevare od Zapadnih uljeza ne samo sto im nije proslo obecanje nego su i Krima izgubili.Sa druge strane potreban je Rusima i trening operacije kako bi dobili jos iskustvo plus.Sta ce se dogoditi,imamo mi tu nasu LJupku koja ce sputnkovim programom to objasniti.

 3. Ivke says:

  Dok se budete branili tako ce vam biti. A napad je najbolja odbrana

 4. marko says:

  morate jedno m prestati izigravati pizde naravno ovo je moj stav licni ne neke drzave rusi ubiju van usred njuorka veloposlanika u siiriji ubiju vojnike nato izazove rat u ceceniji ovo oko navaljnog truju ga oni nato i sad zele opet krv na ulicama rusije izazivajte vi njima krv u americi i evropi barem politicarima i tajnim sluzbama koje vama krv zel STALNO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *