ШЕФ РУСКИХ ТАЈНИХ СЛУЖБИ објавио аларманто упозорење (ВИДЕО)

ŠEF RUSKIH TAJNIH SLUŽBI objavio alarmanto upozorenje (VIDEO)

15 marta 2017

patrusev_ria_1

Strane obaveštajne službe pojačale su pokušaje da destabilizuju Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

To je poruka s jučerašnjeg sastanka Saveta za bezbednost Ruske Federacije u Astrakanu.

– Destruktivne aktivnosti stranih specijalnih službi, čiji je cilj destabilizacija Rusije i političke, ali i društvene situacije u zemlji, drastično su pojačane – poručio je Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta za bezbednost RF.

On je podsetio da su ukrajinske vlasti već objavile da su organizovale sabotaže po Rusiji, a da slične napade tek treba očekivati.

– Situaciju karakteriše pojačan nivo terorističkih i ekstremističkih pretnji. Radikalni nacionalisti i religijske grupe predstavljaju veliku pretnju, kao i ekstremistički manifesti na internetu. Osim toga, moguće je da su se državljani Rusije koji su se borili na strani terorista u Siriji sada vratili u zemlju – poručio je Patrušev.

– Posebni napadi dešavaju se na informatičkom polju. Međutim, problem je što je znanje stručnjaka za bezbednost o informatici slabo. Od svih eksperata zaduženih za zaštitu poverljivih informacija, samo šest odsto njih je prošlo specijalizovanu obuku na polju informatičke bezbednosti – rekao je šef tajnih službi.

Patrušev je naglasio da su ruski agenti u 2016. godini sprečili dva teroristička napada, a dogodilo se 119 terorističkih i 110 ekstremističkih kriminalnih dela.

Američki stručnjak za sajber-bezbednost Džoel Harding tvrdi da su jučerašnje priče o sabotaži i subverziji laž i da je reč o „fabrikovanju neprijatelja koji ne postoji kako bi se napravila spoljna pretnja i time skrenula pažnja naroda s korupcije u zemlji“.

(Kurir)

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  Ne, ne, nije laž. I kod nas je odjednom proključalo. Izgleda da su zveri krenule u novu ofanzivu.

 2. Sodom von Gomor says:

  o da, a u SAD "nema" korupcije, kao ni u EU, hahahahahahahahaha

 3. M says:

  Drzave koje imaju pozitivnu-iju selekciju i nagradu kvalitete,lakse se nose s problemima.Tako je to.

 4. Nemanja Vlahović says:

  Nije Astrakan nego Astrahanj.

 5. marko says:

  Jasta..samo je malo cudno da nema kontraudara...da se sve trpi i kuka kao seka persa...zna se kako se to resava..pravo u celo...sumnjivo je ovo sve

 6. Batina says:

  Zvjeri su krenule u potaji i treba ih istjerati na cistinu pa podaviti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *