ШЕФ УКРАЈИНСКЕ ВОЈНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ: Нико се не плаши Русије, рат се мора пренети на њену територију

ŠEF UKRAJINSKE VOJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Niko se ne plaši Rusije, rat se mora preneti na njenu teritoriju

2 septembra 2023

NAČELNIK Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) Kirilo Budanov smatra da rat treba preneti na teritoriju Rusije.

– Po mom mišljenju, to je odlična ideja. Rat bi trebalo preneti na drugu teritoriju, a to je, naravno, Ruska Federacija, rekao je on, prenosi Ukrinforma.Na pitanje novinara da li to treba da budu ciljani udari, akti sabotaže itd., Budanov je rekao da je bolje da te operacije budu što šire.

Prema njegovim rečima, Rusija je odavno krenula putem strateškog poraza.

Budanov je naglasio da se Rusija pretvorila u diplomatskog izopštenika, da ruska ekonomija „nije u baš dobrom stanju“, a vojna mašina se pokazala, kako kaže, kao „mehur od sapunice“.

– Niko u svetu se ne plaši Rusije. Oni su razobličili mit o svemu, jednostavno su uništili veru u rusko oružje. U svetu je sve jeftinije, rekao je Budanov.

Prema njegovom mišljenju, međunarodna zajednica treba da se „vrati jeziku brojki i činjenica” i prizna da su mnogi strahovi u vezi sa Ruskom Federacijom i njenim mestom i ulogom u svetu mit.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ovaj Budalanov ne zna ni koje droge su mu dali.

  2. Cp6a says:

    Koji su čin dali ovom vođi navijača? Jel' ovo general potpukovnik? Izgleda da su matoriji ukronacisti uhvatili maglu na vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *