ШЕИХ ИМРАН НАЗЕР ХОСЕИН: „ЦИА би спречила изношење истине о Сребреници по цену егзекуције“

ŠEIH IMRAN NAZER HOSEIN: „CIA bi sprečila iznošenje istine o Srebrenici po cenu egzekucije“

11 oktobra 2015

Sejh imran 445Islamski teolog Šeih Imran Nazer Hosein izjavio je da bi Srbi, ako žele da islamski svijet razumije istinu o Srebrenici, trebali da osnuju državnu komisiju od najumnijih ljudi i kada svi kažu istinu zaključke ponude svijetu.On ipak ne vjeruje da bi CIA to dozvolila po cijenu egzekucije cijele komisije.

Šeih Imran Hosein je za „Večernje novosti“ rekao da je Otomansko carstvo na području Balkana zasijalo sjeme zla među narodima koje je ostavilo ožiljke i koje je engleska deklaracija o Srebrenici trebalo dodatno da produbi da na ovom području nikada ne dođe do pomirenja.

On je srpskoj javnosti postao poznat kada je u julu digao glas protiv prijedloga rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN u kojoj je navedeno da su Srbi počinili genocid nad muslimanima.

„U Srebrenici nije bilo genocida, jer bi to značilo da je cio jedan narod -srpski, krenuo da uništi drugi narod – muslimanski. To se nije dogodilo. Pokušaj da se u Savjetu bezbjednosti donese rezolucija koja bi stavila pečat na ovakvo viđenje istorije svakako nije imao za cilj pomirenje naroda na Balkanu, kao što su Britanci to tumačili“, rekao je tada Šeih Imran Hosain.

On je poručio da je genocid, između ostalog ono što su zapadni Evropljani napravili kada su došli u Ameriku i kada su, kako je naglasio, Indijance zgazili kao bubašvabe.

KOMENTARI4 komentara

 1. mija says:

  Niti bi komisiju za Srebrenicu neko dirao, niti bi ona bila od neke koristi. SAD i zapad ona više ne zanima. Odradila im je posao, bombardovali su šta su hteli, pobili nas koliko su planirali, uzeli nam šta im se svidjalo i sad može komotno ceo svet da sazna istinu o njoj. Rezolucija je trebalo da posluži za nove pritiske na Srbiju. To što nije izglasana nije im baš po volji, ali naći će oni već novi instrument za pritiske. Nama više sama laž o genocidu u Srebrenici, dakle, ne može doneti veću štetu nego što je donela. Skoro nas je uništila. Sad je naša borba za istinu više principijelne prirode. Ali muslimanskom svetu istina može pomoći da izbegnu jednu od mnogih zamki u koje ih Vatikan i zapad uvlače. Zato bi odsad muslimanske elite trebalo da je istraže i iznose u svojoj i svetskoj javnosti, a mi ćemo im rado pomoći informacijama kojim raspolažemo.

 2. Mladjenović Radoman says:

  Ne molim G.din Premijer Alesandar Vučić Da živi i umire za mene kao penzionera. Ne mora cda aže: Gledamo unapred, a šta je sa našom prošlošću i sa istorijom? Ne može se prekinuti konac koji je udenut u iglu, pa šiti košulju novu za Novu Srbe. Ovaj verski poglavar mu je dao mnogo ideja i saveta, i ne treba nam Premijerovo Busanje u prsa. Ne može se reći da kada jednoj stranoj vojsci date imunitet i mogućnost da bez naše odgovornosti šparta po Srbiji, da to nije početak ulaska u NATO pakt. SA njim se može sarađivati kao i sa ostalim vojskama sveta i velikih i malih. Šta znači to: da mogu ući bilo gde, u bilo koje preduzeće, organizaciju, putovati, činiti prestupe, ali ne odgovaraju za njih po našim zakonima. Pa ni Hitler nije tako nešto od kneza Pavla tražio kada je hteo sam sa vojskom dpređe u Grčku! Ministar tadašnjih poslova Hitlerove Nemačke nam je to ponudio, i nije tražio ništa više. A, mi nismo pristali, ušli u rat? A, sada se busa A. Vućić da ne pristaje na tako nešto, "Ja Vam obezbeđujem budućnost?"..Hvala na tome G.dine Premijeru. Naša budućnost je uništena onog trenutka kada ste stavili ruke u naš džep, i kada se modifikovali, u korist NATo-a, Ugovor koji je ranije potpisao Vuk Drašković, ali sad bolji za NATO, od njegovoga. Mi nismo slepi kao ljudi. Nato visoki oficiri su u svim našim ustanovama?...Mlađenović Radoman Mrđa Email:mladjenovic.radoman@gmail.com

 3. Stavan says:

  100% se s'njim slazem, God bless

 4. filip says:

  A zasto pisete toliko duge komentare, kada ih niko ne cita, samo ponavljate ono sto svi znamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *