СЕКА САБЉИЋ ПРОГОВОРИЛА О СЕКСУАЛНОМ ИСКОРИШЋАВАЊУ: „Тога је било код партизанских режисера“

СЕКА САБЉИЋ ПРОГОВОРИЛА О СЕКСУАЛНОМ ИСКОРИШЋАВАЊУ: „Тога је било код партизанских режисера“

30 октобра 2017

Нико није желео да излази с именима у јавност, али је било пуно прича да се неке улоге добијају преко кревета“, рекла је глумица

ако је одиграла бројне филмске и позоришне улоге, Секу Саблић памте и по сцени снимања филма у Шијановим „Маратонцима“ где је у језеру пливала гола. Поводом актуелне холивудске афере „Вајнстин“ коју светски медији називају „хорором“, али и све чешће голотиње у филмској и телевизијској продукцији, Сека Саблић одговара да нема ништа против – само онда када се не злоупотребљава.

„Људима сам ваљда била одбојна за нешто тако. И онда, кад сам у „Маратонцима“ чула редитеља Слободана Шијана како треба да се скинем, није ми било добро. Прво сам помислила што ће рећи родитељи, знам да би ме мама грдила, ионако је имала доста коментара, па шта ће рећи комшије, пријатељи… Шијан ме умиривао да нисам потпуно гола, него само изнад појаса. Онда сам ја рекла да ћу публику привући на очи, да ме гледају у очи, не груди. На крају ме спасило што су кадар снимали с друге стране језера па се скоро нисам ни видела… Иначе, голотиња је добра ако се не злоупотребљава, а не ове будалаштине каквих данас има. Све је пуно голотиње без разлога, људи као да не мисле на родитеље, пријатеље, мужеве, љубавнике, децу… Само се скидају“, рекла је Сека Саблић за хрватски портал 24сата.хр.

Она каже да је сексуалног искоришћавања иза филмских камера било и пре него што је почела да се бави глумом.

„Чула сам да је било давних дана, рекла бих код партизанских режисера, ситуација које су за сваког нормалног човека гнусне. То јест рекла-казала, нико није желео да излази с именима у јавност, али је било пуно прича да се неке улоге добијају преко кревета“, каже глумица.

А као једну од најнепријатнијих ситуација које је доживела током каријере, навела је ситуацију у којој је играла пред Јованком и Титом.

„Била сам још студент, било је то почетком шездесетих. Били су у некој соби и ми смо онда један по један долазили са својим тачкама, ваљда на метар испред Тита и Јованке. Ја сам рецитовала, односно то је било тртљање, неки су певали… Он ме никада није импресионирао, није ме било страх, нити сам имала трему јер није ни моја породица била на његовој линији. Али никад нећу заборавити како је пушио цигару и добацивао ми усред моје тачке, ваљда је мислио да тако учествује. Било ми је то страшно, касније ми се то догађало по провинцијским позориштима. Није ме то тако чудило, али да један Тито с оним својим држањем тако добацује…“, закључила је Сека Саблић која је била гошћа Хрватског народног казалишта, где је са колегама одиграла представу „Тако је (ако вам се тако чини)“.

(Недељник)

KOMENTARI3 коментара

  1. goran says:

    Zakasnila si, devojko, na sastanak u sumi.

  2. Div says:

    I ona da nesto kaze , svasreca pa su je pitali !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u