СЕКА САБЉИЋ ПРОГОВОРИЛА О СЕКСУАЛНОМ ИСКОРИШЋАВАЊУ: „Тога је било код партизанских режисера“

SEKA SABLJIĆ PROGOVORILA O SEKSUALNOM ISKORIŠĆAVANJU: „Toga je bilo kod partizanskih režisera“

30 oktobra 2017

Niko nije želeo da izlazi s imenima u javnost, ali je bilo puno priča da se neke uloge dobijaju preko kreveta“, rekla je glumica

ako je odigrala brojne filmske i pozorišne uloge, Seku Sablić pamte i po sceni snimanja filma u Šijanovim „Maratoncima“ gde je u jezeru plivala gola. Povodom aktuelne holivudske afere „Vajnstin“ koju svetski mediji nazivaju „hororom“, ali i sve češće golotinje u filmskoj i televizijskoj produkciji, Seka Sablić odgovara da nema ništa protiv – samo onda kada se ne zloupotrebljava.

„Ljudima sam valjda bila odbojna za nešto tako. I onda, kad sam u „Maratoncima“ čula reditelja Slobodana Šijana kako treba da se skinem, nije mi bilo dobro. Prvo sam pomislila što će reći roditelji, znam da bi me mama grdila, ionako je imala dosta komentara, pa šta će reći komšije, prijatelji… Šijan me umirivao da nisam potpuno gola, nego samo iznad pojasa. Onda sam ja rekla da ću publiku privući na oči, da me gledaju u oči, ne grudi. Na kraju me spasilo što su kadar snimali s druge strane jezera pa se skoro nisam ni videla… Inače, golotinja je dobra ako se ne zloupotrebljava, a ne ove budalaštine kakvih danas ima. Sve je puno golotinje bez razloga, ljudi kao da ne misle na roditelje, prijatelje, muževe, ljubavnike, decu… Samo se skidaju“, rekla je Seka Sablić za hrvatski portal 24sata.hr.

Ona kaže da je seksualnog iskorišćavanja iza filmskih kamera bilo i pre nego što je počela da se bavi glumom.

„Čula sam da je bilo davnih dana, rekla bih kod partizanskih režisera, situacija koje su za svakog normalnog čoveka gnusne. To jest rekla-kazala, niko nije želeo da izlazi s imenima u javnost, ali je bilo puno priča da se neke uloge dobijaju preko kreveta“, kaže glumica.

A kao jednu od najneprijatnijih situacija koje je doživela tokom karijere, navela je situaciju u kojoj je igrala pred Jovankom i Titom.

„Bila sam još student, bilo je to početkom šezdesetih. Bili su u nekoj sobi i mi smo onda jedan po jedan dolazili sa svojim tačkama, valjda na metar ispred Tita i Jovanke. Ja sam recitovala, odnosno to je bilo trtljanje, neki su pevali… On me nikada nije impresionirao, nije me bilo strah, niti sam imala tremu jer nije ni moja porodica bila na njegovoj liniji. Ali nikad neću zaboraviti kako je pušio cigaru i dobacivao mi usred moje tačke, valjda je mislio da tako učestvuje. Bilo mi je to strašno, kasnije mi se to događalo po provincijskim pozorištima. Nije me to tako čudilo, ali da jedan Tito s onim svojim držanjem tako dobacuje…“, zaključila je Seka Sablić koja je bila gošća Hrvatskog narodnog kazališta, gde je sa kolegama odigrala predstavu „Tako je (ako vam se tako čini)“.

(Nedeljnik)

KOMENTARI3 komentara

  1. opet ja says:

    To, kupačice moja!!

  2. goran says:

    Zakasnila si, devojko, na sastanak u sumi.

  3. Div says:

    I ona da nesto kaze , svasreca pa su je pitali !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *