Seks skandal potresa HRT

Seks skandal potresa HRT

10 jula 2013

hrtRadnica Hrvatske televizije Mirela Despot privremeno je udaljena s poslova i radnih zadataka budući da je pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti.

Kružile su glasine da je Despot na HRT-u uručen otkaz ugovora o radu, ali iz HRT-ove Službe za odnose s javnošću to su demantovali. Rezultat je to seks skandala koji potresa HRT i političku scenu, a o kojem se danas raspisala i dnevna štampa u Hrvatskoj, piše Index.

Naknadno su s HRT-a poručili da je postupak pokrenut „zbog sumnje poslodavca o povredi radne obveze iz oblasti poslovanja“. Iz Službe za odnose s javnošću HRT-a naglašavaju da se radi o privremenoj suspenziji te da joj teku sva prava iz radnog odnosa.

„Ovo nije presedan, odnosno prvi slučaj da poslodavac pokreće ovakav postupak u vezi sa nekim od svojih radnika. Odbacujemo sve insinuacije da je povod suspenziji sporni mejl, ili da je reč o pritiscima iz političkih stranaka“, tvrde s HRT-a.

Cela priča započela je nakon što su odgovorne osobe na HRT-u primile e-mail u čijem se dodatku nalazi eksplicitna fotografija Mirele Despot, odnedavno rukovoditeljke Radne jedinice prodaje, i muškarca čiji identitet iz fotografije nije moguće ustanoviti.

Despot je na spomenutu funkciju izabrana na mandat od pet godina na osnovu javnog konkursa 12. juna. Izvor s HRT-a navodi da je konkurs proveden u potpunosti čisto i transparentno.

Nakon toga, u četvrtak, 4. jula, odgovorne osobe na HRT-u primile su pomenuti e-mail iz kojeg se nedvosmisleno može zaključiti da je određena „zainteresovana strana“ odlučila iskoristiti intimu HRT-ove radnice Despot, za podmetanje političkim protivnicima.

Slučaj će, kako se čini, dobiti i sudski epilog. Naime, Jutarnji list je objavio, pozivajući se na anonimne izvore, da je visoki funkcioner SDP-a prijavio DORH-u pretnje nepoznatog muškarca, koji ga je ucenjivao SMS porukama zbog navodne veze s njegovom suprugom.

Prema informacijama Jutarnjeg, istraga je i dalje u toku, a ucenjivač je priveden, te je navodno priznao da nema nikakvih dokaza da je SDP-ov saborski zastupnik na kojeg je vršio pritisak doista u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom HRT-a. Istragom je navodno obuhvaćeno više osoba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *