Шекспир под ведрим небом

Шекспир под ведрим небом

25 јуна 2015

kperikle-1_620x0Ове године у Чортановцима (Вила Станковић) од 25. до 30. јуна биће одржан Други Шекспиров фестивал у Србији, на чијем програму су савремене светске продукције рађене по драмама Вилијама Шекспира.

Идеја фестивала, јединственог у овом делу Европе, је да негује дела највећег светског драмског ствараоца представљањем позоришног програма под ведрим небом, како је то било и у Шекспирово време.

На фестивалу ће своје умеће показати театри из Белорусије, Ирана, Македоније и Србије, а у програму ће учествовати и значајни шекспиролози, едукатори и уметници. Позоришни догађај премијерно ће бити отворен представом „Перикле“, у режији Никите Миливојевића, који је и иницирао овај фестивал после премијере његове представе „Хенри Шести“ у чувеном Глоб театру у Лондону у мају 2012. године.

Прво издање Шекспир фестивала реализовано је прошле године, а на њему је приказано седам продукција из Велике Британије, Грузије, Словеније, Србије, Грчке, Финске, Америке, уз низ едукативно-анимативних пратећих програма.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u