Шекспир под ведрим небом

Šekspir pod vedrim nebom

25 juna 2015

kperikle-1_620x0Ove godine u Čortanovcima (Vila Stanković) od 25. do 30. juna biće održan Drugi Šekspirov festival u Srbiji, na čijem programu su savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira.

Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme.

Na festivalu će svoje umeće pokazati teatri iz Belorusije, Irana, Makedonije i Srbije, a u programu će učestvovati i značajni šekspirolozi, edukatori i umetnici. Pozorišni događaj premijerno će biti otvoren predstavom „Perikle“, u režiji Nikite Milivojevića, koji je i inicirao ovaj festival posle premijere njegove predstave „Henri Šesti“ u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine.

Prvo izdanje Šekspir festivala realizovano je prošle godine, a na njemu je prikazano sedam produkcija iz Velike Britanije, Gruzije, Slovenije, Srbije, Grčke, Finske, Amerike, uz niz edukativno-animativnih pratećih programa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *