СЕЛЕКТИВНА БОРБА: Зашто Тања Војтеховски ћути о појединим педофилима? (ВИДЕО)

SELEKTIVNA BORBA: Zašto Tanja Vojtehovski ćuti o pojedinim pedofilima? (VIDEO)

21 novembra 2015

694235_003_ffAko je njena namera sa kojom je pravila ovu emisiju, prevencija i zabrana pedofilije u Srbiji, kao i izvođenje pedofila pred lice pravde, što je i moja lična a i želja svakog građanina Srbije koji je svestan šta je pedofilija, pitam se kako nije bilo njene javne reakcije i 2010, kada je gej paradu u Beogradu između ostalih, predvodio i predsednik stranke pedofila iz Holandije, Frank Van Dalen.

Ovih dana na jednoj nacionalnoj TV stanici, emitovana je emisija o sramotnim radnjama bivšeg vladike zvorničko-tuzlanskog Kačavende, autora Tatjane Vojtehovski. Osoba koja je te podatke iznela u javnost, predstavlja se kao đakon Bojan Jovanović. Pre par godina, u Marićevoj emisiji, na drugoj nacionalnoj televiziji, on je takođe izneo podatke o bludnim radnjama Kačavende u Vladičanskom dvoru u RS, a javnost je imala prilike da vidi i tajne snimke Kačavende, na kojima je intiman sa muškarcima. Bojan tvrdi da je Kačavenda silovao dečaka, koji se nakon toga ubio. On navodi da se o tome u redovima Crkve sve vreme znalo, ali se nije ništa preduzelo.

To je pretpostavljam, bila namera ove emisije. Da se vernicima i onima koji to nisu, a koje valjda neviđeno zanimaju dešavanja u SPC, ukaže na pasivnost i prikrivanje nedopustivog ponašanja sveštenstva SPC. I sama bih volela da saznam iz kog razloga se, ako se zaista za sve to znalo, nije ništa preduzelo. Jer jedno je kada oprostiš nekome što je lično tebe uvredio i povredio i o tome drugima ne pričaš, da ga ne bi javno postideo, da bi prikrio njegov greh, a nešto sasvim drugo kada neko zlostavlja maloletne dečake, koji su na milost i nemilost jednog sveštenog lica, vrlo moćnog u svetovnom smislu, kako finansijskom (što je takođe nedopustivo obzirom da je on monah koji se zavetovao na neposedovanje materijalnih dobara) tako i na svaki drugi način.

Da li je to bila namera Tatjane Vojtehovski, ili da ovom emisijom izvrgne ruglu kompletnu SPC sa sve blaženopočivšim Patrijarhom Pavlom na čelu (obzirom da je na svom tviter profilu podržala da se ulica Patrijarha Pavla promeni u neki drugi naziv)?

Ako se zaista sve to desilo i za to znalo, a ćutalo iz straha od osvete ili sličnog, to nema opravdanja i svakoga ko nije reagovao trebalo bi da bude sramota, a takođe, to može se smatrati i saučesništvom. A i lično me zanima kako to da je on izveden samo na Crkveni, a ne i na građanski sud, obzirom da je optužen za grehe prema građanstvu, a ne samo prema Crkvi.

Ako je njena namera sa kojom je pravila ovu emisiju, prevencija i zabrana pedofilije u Srbiji, kao i izvođenje pedofila pred lice pravde, što je i moja lična a i želja svakog građanina Srbije koji je svestan šta je pedofilija, pitam se kako nije bilo njene javne reakcije i 2010, kada je gej paradu u Beogradu između ostalih, predvodio i predsednik stranke pedofila iz Holandije, Frank Van Dalen.

LGBT-6predsednik stranke pedofila iz Holandije, Frank Van Dalen

Očekujem da će uskoro obraditi i tu priču, isto toliko strašnu i bolnu, kao što je priča o Kačavendi, a obe govore o seksualnom nasilju nad maloletnicima Srbije, koje ona pretpostavljam, ovom emisijom ubuduće želi da zaštiti.

Iz ličnog iskustva znam kolika je strahota kada te kao dete napadne pedofil i koliko je strašno to razaranje duše, koje se veoma teško sanira i prati te celoga života. Pedofilija je gora od ubistva, jer se posledice iste nekada i do kraja života ne zacele.
Pozivam Tatjanu Vojtehovski, da zajedničkim snagama, bez obzira što smo suprotnih političkih i duhovnih stanovišta, odbranimo dalje stradanje dece Srbije od pedofilije, iz ma kog pravca ona dolazila. U suprotnom, tu nema reči ni o kakvoj borbi protiv pedofilije, već o nameri da se cela SPC izvrgne ruglu, što bi, priznaćete, bila veoma maliciozna namera, upravo istog onog zloduha koji rukovodi same pedofile i sve druge izopačenosti usmerene na uništenje čoveka.

Ako je zaista protivnik pedofilije, ona će osuditi i Vladu Srbije, koja uprkos činjenici da je pedofil jedan od organizatora gej parade u Beogradu, izvodi tenkove i pod punom ratnom opremom naoružanu vojsku, koja štiti upravo one koji očito odobravaju pedofiliju.

U suprotnom pokazaće da je njena namera isključivo blaćenje kompletne SPC kao i pravoslavne vere, protiv koje ona nešto lično ima koliko sam primetila, čitajući povremeno njene tvitove, što bi značilo da je namera borba protiv pravoslavlja, a ne pedofilije.

U prilogu je video na kojem Aleksandar Pavić dostavlja informacije o pomenutom pedofilu iz Holandije, predvodniku gej parade u Beogradu, 2010, kao i fotografije Franka Van Dalena na gej paradi sa predstavnikom EU i ministrom Čiplićem.

(Maša Vujanović, Srbin.info)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aleksandar says:

    U slučaju bivšeg vladike Kačavende (i nekoliko drugih, takođe) Crkva je zauzela najgori mogući stav - ćutanje, prikrivanje, zataškavanje, negiranje onoga što su mnogi znali.Tvrdili su da se iza toga krije napad na Crkvu, na pravoslavlje u celini (ništa manje). Možda. E pa, da ne bi ispalo tako, Crkva je morala na vreme da se ogradi od nečasnih ljudi u svojim redovima, koji su, verujem, ipak manjina ali kaljaju ugled svima. Sada je teško popraviti štetu. Sećam se da se slično ponašala i KP, u Titova vremena. Napadneš nekog korupcionaša, a ono cela partija vrišti - to je napad na Tita, partiju, samoupravljanje, tekovine...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *