Seljaci ubili vođu sekte koji je silovao, ubijao i jeo ljude

Seljaci ubili vođu sekte koji je silovao, ubijao i jeo ljude

31 avgusta 2013

o-STEVEN-TARI-570Zloglasni vođa kulta “Crni Isus” Steven Tari ubijen je u četvrtak u zabačenom selu Gal u kojem je živeo u Papua Novoj Gvineji.

Prema izveštaju policije iz grda Madanga Tarija su ubili gnevni seljaci. Svet je za njega saznao 2010. kad je osuđen na zatvorsku kaznu zbog silovanja devojčica i devojaka iz njegove sekte. Agencija France Presse objavila je da je u istrazi o silovanjima otkriveno i da je bio hanibal ali za to mu se nije sudilo.

Do incidenta u kojemu je Tari ubijen došlo je kad su on i jedan njegov sledbenik napali ženu koju su na prevaru doveli u sektu. Stanovnici sela Gal su ih okružili i obojicu ubili. Lokalne novine pišu da su ga “iskomadali” mačetama.

Policija još proverava navode da je Tari napao ženu nakon što je već bio ubio njenu prijateljicu. Papuanski detektivi neće završiti najnoviju istragu o Tariju, u kojoj su ga sumnjičili da je ubio jednu devojčicu.

Tari je imao 48 godina i bio je propali student teologije, hteo je biti luteranski sveštenik ali je nestao s fakulteta nakon što je pred profesorima doveo u pitanje biblijski nauk. Kad je osnovao sektu tvrdio je da je upravo on “pravi Isus” i obećavao sledbenicima bogatstvo i iskupljenje. Devojke i žene koje su ga sledile postajale su Tarijeve seksualne robinje koje je zvao “cvećarke”.

U selima oko Gala imao je hiljade sledbenika, ali nakon hapšenja većina ga je napustila. Seljaci su ga više puta pokušavali onemogućiti u zločinima, 2007. su ga uhvatili i prebili a onda ga predali policiji, ali se izvukao.

KOMENTARIJedan komentar

  1. miki says:

    SRBIJA SRBIMA NAPOLJE SA SAKTAMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *