СЕНАТ САД изразио забринутост због СРБИЈЕ и РУСИЈЕ

SENAT SAD izrazio zabrinutost zbog SRBIJE i RUSIJE

17 novembra 2017

Senat Kongresa SAD podržao je zakon o finansiranju Ministarstva odbrane u 2018-oj u koji je uključeno nekoliko članova kojima se odobrava novac za „pariranje Rusiji”.

Ravno $4,6 milijardi odobreno je za realizaciju „Inicijative za obuzdavanje u Evropi”, a ta sredstva se mogu potrošiti za jačanje vojnog potencijala SAD na Starom kontinentu i podržavanje evropskih saveznika iz NATO.

U tekstu zakona se izražava zabrinutost zbog širenja uticaja Rusije na Balkanu.

U vezi sa ovim se od Pentagona traži izveštaj o oružju i vojnoj tehnivi – u vrednosti većoj od milion dolara  – koju je Moskva nakon 2012-te isporučila balkanskim zemljama.

U ovom kontekstu su pomenute Srbija, BiH, Makedonija i „Kosovo”.

Zakonom se od Pentagona zahteva  i da u narednih pola godine Kongresu SAD dostavi analizu o „strateškim ciljevima i motivima Reuske Federacije”.

Od šefa Pentagona, Džejmsa Matisa, posebno se traži da proceni borbenu spremnost Oružanih snaga Rusije i da sačini „plan pariranja vojnim mogućnostima Moskve”.

KOMENTARI3 komentara

  1. punca says:

    NATO priprema kompletnu okupaciju Balkana do 2026 !!! s' tim KONAČNI SLOM” I ZATVARANJE KRUGA NA ZAPADNIM BALKANU ..

  2. Trifun says:

    Pozivam Vladu da ubrza pregovore za s-300 i PVO sisteme da koncno zatvorime nebo za zapadne genocidne hijene! SAD mora da odgovora za genocid koji su pocinili bacanjem radioaktivnog otpada po nasim teritorijama! Srbija ce biti nuklearna sila jednog dana zbog toga i genocida pocinjenih na nasem narodu u zadnjih 100 godina. Nema nazad.

  3. R.Srpska says:

    KAUBOJI, NEMOJTE DA SE BRINETE, NEĆEMO VAS BOMBARDOVATI...JOŠ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *