СЕНЗАЦИОНАЛНА ТВРДЊА АМЕРИЧКОГ ЕКОНОМИСТЕ: Моћна Тројка ће наместити референдум у Грчкој!

SENZACIONALNA TVRDNJA AMERIČKOG EKONOMISTE: Moćna Trojka će namestiti referendum u Grčkoj!

4 jula 2015

g6gehrtweqgt-640x359Pošto se Grci spremaju da glasaju na referendumu povodom paketa pomoći EU i MMF-a u nedelju, ekonomista Martin Armstrong senzacionalno tvrdi da Trojka planira da namesti glasanje.

Armstrong citira grčkog ministra finansija, Janisa Varufakisa, koji je optužio EU da je primorala Grčku da zatvori banke „zbog ucene“ i kako bi na referendumu građani glasali „Da“.

Armstrong, koji je uspešno predvideo Crni ponedeljak 1987. godine, kao i ruski finansijski kolaps 1998. godine, tvrdi da lideri EU očajnički pokušavaju da spreče Grčku da napusti evro pošto bi Francuska mogla da prati njihov primer. To bi moglo poveća šanse da i Velika Britanija napusti EU, a sasvim je sigurno da bi se Grčka okrenula Rusiji.

Situacija je toliko ozbiljna, da su moćnici spremni da nameste referendum kako bi dobili ono što žele, tvrdi Armstrong.

„Oni odbijaju da reše krizu jer u svemu vide samo svoj interes i pretpostavljaju da mogu da nametnu svoju volju narodu. Oni čine sve što je u njihovoj moći da nameste grčki referendum kako bi ispalo da Grčkoj treba Brisel“, piše Armstrong. „Oni će to učiniti isto kao što su učinili sa izborima u Škotskoj“.

Armstrongova tvrdnja ne deluje toliko nerealno ako se uzme u obzir da lideri EU nisu ni hteli da se održi referendum. Kada je referendum najavljen, Trojka ( EU, MMF, Evropska centralna banka) je reagovala s prezirom na pomen da bi Grci mogli na demokratski način da odlučuju o sudbini svoje države, a Varufakis je naveo da su mu lideri EU rekli kako „obični ljudi“ ne mogu da „razumeju tako složena pitanja“.

Kruže priče da je MMF naredio američkim turističkim agencijama da plaćaju njima direktno i da ne plaćaju ono što duguju grčkim hotelima, što ako je istina predstavlja direktan napad na grčke privatnike. MMF negira ove tvrdnje.

Neki Grci su zabrinuti zbog mogućeg uvođenja vojne uprave, pa čak i izbijanja građanskog rata usled dužničke krize. Milijarder Vilbur Ros je ove nedelje rekao za CNBC da će društveni nemiri uticati na to da turisti napuste Grčku.

Ukoliko Grci kažu „Da“, premijer Aleksis Cipras će dati ostavku, a pregovori o paketu pomoći, će se nastaviti sa novoformiranom vladom. Ukoliko glasači kažu „Ne“, očekuje se da će Grčka napustiti evro i ponovo početi da štampa sopstvenu valutu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  Ma gori su od politbiroa i oduzeli su ljudima sve i jedno pravo koje su imali tj. kriminalna banda koja se iz amerike preselila u evropu i jedino sta rade je da stampaju pare bez pokrica i to su od politbiroa preuzeli i verujem 100% da su umesani u namestanje Grckog referenduma jer ako ovo prodje kod Grka sistem im je propao i oni vise ne mogu funkcionisati jer su toliko nastampali para ako ovo propadne onda dolazi druga katastrofa tj. inflacija.Ali bez obzira oni ne mogu stati jer to je razularena banda koja je zadnjih 20 godina sve kupila po svetu sa falsifikovanim parama tj. parama bez pokrica i otimanjem od naroda su jedino tako mogli da urede da nebi doslo do katastrofalne inflacije.

 2. mija says:

  Padalo mi je na pamet da bi referendum mogao biti pokraden, ali se još uvek nadam da Cipras ima dovoljno kontrole nad državom. Uskoro ćemo videti.

 3. Neša says:

  EUSA ološ! Da bog da ih rak pojeo, ništa bolje nisu zaslužili, smradine!

 4. mister Tucoprc says:

  normalno da će zapadni lopovi pokušati da pokradu referendum, pa njima je krađa život. Al ne verujem da mogu da uspeju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *