СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ! Ево ко су заиста Срби, ко су наши преци и одакле вучемо порекло!

SENZACIONALNO OTKRIĆE! Evo ko su zaista Srbi, ko su naši preci i odakle vučemo poreklo!

15 maja 2017

Razvoj novih tehnologija, omogućio je da analizom genetskog materijala iz skeleta, danas sa većom sigurnošću govorimo o nastanku i kretanju praistorijskih populacija, a samim tim i otkrijemo poreklo SRBA!

Pre nekoliko dana, pristigli su rezultati prvih analiziranih skeleta sa teritorije Srbije i to iz tri najpoznatije arheološke kulture koje se vezuju za naše prostore: Lepenskog Vira, Starčeva i Vinče.

Od 39 analiziranih uzoraka jedan pripada Starčevačkoj kulturi, tri su iz Vinče a čak 35 sa četiri lokaliteta kulture Lepenski Vir: Vlasca, Padine, Hajdučke Vodenice i istoimenog nalazišta Lepenski Vir.

Analizom su obuhvaćeni ipsilon hromozom, koji se nasleđuje isključivo po muškoj liniji, mitohondrijalna DNK, koja se nasleđuje samo po ženskoj liniji, kao i ukupna (autozomalna) genetika, koja obuhvata analizu svih hromozoma osim polnih.

Gledano po muškoj liniji (ipsilon hromozomu), Srbi su dominantno potomci Slovena jer njihovu genetiku ima više od polovine Srba. Gene koji se vezuju za predslovensko stanovništvo Balkana (Ilire, Tračane, Kelte) nosi oko 35 odsto muškaraca, dok oko 10 odsto muškaraca vodi poreklo od raznih raznih germanskih plemena, pre svega, Gota, Normana i Sasa.

Gledajući ukupnu genetiku, više od polovine Srba nosi genetiku predslovenskog stanovništva Balkana. Ostatak potiče od Slovena, Germana i nekih drugih manjih grupa naroda koje su u različitim periodima prolazile ovim prostorima ili se naseljavale na Balkanu.

Ova studija je definitivno dokazala da nije bilo hiljada godina kontinuiteta stanovništva na ovom prostoru, od Lepenskog Vira, Starčeva i Vinče do danas. To znači da Srbi nisu direktni potomci samo prastanovnika iz Lepenskog Vira jer je Balkan očigledno bio prometno mesto i bilo bi suludo očekivati da je stanovništvo ostalo nepromenjeno tokom celog tog perioda.

(dnk.poreklo.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. kuka says:

  Dobro. Ali za ovakav zaključak nije nam bila potrebna genetika. Da smo imali par savesnih istoričara ne bismo vekovima trtljali i učili decu kako su Srbi došli odnekud. Ali mi smo činili još gore od toga: pljuvali smo svakog ko je izražavao i najmanju sumnju u zvaničnu verziju (sećate se onog podsmeha: "da, da, Srbi, pa amebe"), pustili veliku naučnicu Olgu Pjanović Lukić da umre kao pseto u siromaštvu, osporena, osramoćena i usamljena, iako je ona u svojoj trotomnoj knjizi "Srbi narod najstariji" iznela izvanrednu naučnu lingvističko-istorijsku studiju sa bezbroj primera i pouzdanih dokaza da je srpski jezik veoma star, praktično izvorište i arhetip svih indoevropskih jezika. Ako ova knjiga još uvek može da se nabavi, nabavite je i pročitajte. Čita se u jednom dahu, jer je izuzetno zanimljiva, logična, metodološki čista, pronicljiva i razumljiva svakom. Slično smo se poneli i još uvek se ponašamo i prema Jovanu Deretiću, osporavajući njegov rad, ponekad čak i njegov zdrav razum iako za to nema nikakvog osnova. Čovek savesno istražuje već decenijama, došao je do obilja vrednih podataka. Ponekad, u vrlo malom broju slučajeva, u njegovo tumačenje tih podataka može se posumnjati, ali nije valjda da smo posle viševekovnog totalnog falsifikovanja naše i evropske istorije očekivali da jedan čovek može baš sve da otkrije i baš sve protumači na pravi način, bez i jedne greške? To ne bi mogao da nam garantuje ni tim od stotinu ljudi, a kamo li jedan čovek. Tako, pošto nam se Olga Pjanović izmakla umrevši, sad se bacamo kamenjem na ove koji su nam ostali, Jovana Deretića i krug njegovih poštovalaca i sledbenika. Moramo da prestanemo sa takvom praksom. Bar sad im ukažimo poštovanje, uvažavanje i priznanje, a pre svega inicirajmo odgovarajuće izmene školskih udžbenika. Šta ćemo sa istoričarima koji su se ogrešilli o svoju struku i Srbe? Pa ne znam, ja sam za njihovo doživotno progonstvo, ali to treba da odluči većina, možda referendumom.

 2. JoS says:

  Kakve gluposti. Sloveni, Iliri, Tračani i Kelti su manje-više jedno te isto. Sloveni su, u stvari - Rasi. Iliri su sledbenici Boga Ila - opet Rasi. Tračani su T-Rasi, jedan od naroda Rasa. (I-Rasi su Irci, G-Rasi su Grci itd) Kelti - isto to. Pravi Srbi su bili Divovi, dobijeni mešanjem pravih Rasa i Zemljana i oni su vezali svoje poreklo za Rase, pa se nazvali Sarabi (sa RA), što se pisalo bez samoglasnika SRB. Vremenom se razlika u DNK Rasa i Zemljana ublažila pa danas imamo samo mešance, većinom prosečne visine, a divovima se smatraju ljudi čim imaju više od dva metra. Većina starih divova je preživela Potop na planinama oko Jadrana, pa je zato tamo i sačuvan naziv Srbi ( a zato je tamo stanovništvo i toliko visoko).

  • kuka says:

   Naziv naroda Srbi sačuvan je širom Evrope. Imaš npr. Švabe što potiče od Suebi, što je isto što i Srbi. Isto je i sa Švedi (Švedjani). Naziv Rasi je jednako raširen, a Rusi i Srbi su jedan te isti narod, pa prema tome, dabome. Treba reći da je u starini pojam naroda bio drugačiji. Stari se nisu osećali toliko bliskim na velikim prostorima. Jedinstvo je postojalo samo u okviru teritorijalno bliskih plemena, tj. bratstava. Jedino što ih je ujedinjavalo je bio jezik, a srpskim se govorilo širom Evrope. Ni za divovski rast nisi sasvim u pravu. Divova je bilo i u Maloj Aziji (naročito u Liki, kraljevini poluboga džinovskog rasta Serbadona), današnjem Iranu, centralnim prostorima današnje Turske, kao i na obalama Crnog Mora i Kaspijskog jezera, a verovatno i na mnogim drugim mestima. Šta se desilo sa ljudima, te se broj divova smanjio, ne znamo, a verovatno nećemo ni saznati u dogledno vreme.

   • JoS says:

    Nisam ni napisao da su Divovi postojali samo u oblasti Jadranskog mora, već da ih je tamo najviše preživelo Potop, pa se tu i zadržao naziv Srbi. Normalno da ih je najviše bilo na teritoriji nekadašnje (R)asije (Severoistočna Afrika, Bliski i Srednji Istok), gde su se Rasi mešali sa Zemljanima (žutom rasom). Ali su tamo ili istrebljeni, ili se zbog mešanja "razvodnila" razlika u DNK. U stvari - najviše ih je u početku bilo u Edenskom vrtu, današnjoj Indiji.

 3. Pastrovic says:

  A jel' mogu da kazem ovim debilima koji su nam ovo "otkrili" da ne postoje nikakvi Sloveni. Bas me obradovao ovaj sajt sa jos jednim ispiranjem mozga Srbima!? Imamo mi SANU za ovakve rabote! Malo li je?

  • Kakav SANU says:

   SANU ti je odavno propala firma.

   • Pastrovic says:

    Znam ja to, brale. Zato sam JE i naveo, u kontekstu ispiranja mozga.

 4. Adam Najstariji says:

  Clanak je ocigledno pisan vincanicom pa ga danasnji Srbi ne razumeju - "Gledano po muškoj liniji (ipsilon hromozomu), Srbi su dominantno potomci Slovena jer njihovu genetiku ima više od polovine Srba", "Gledajući ukupnu genetiku, više od polovine Srba nosi genetiku predslovenskog stanovništva Balkana". Dakle muski pretezno Sloveni, zenske pretezno Ilirke, Tracanke itd. "Ova studija je definitivno dokazala da nije bilo hiljada godina kontinuiteta stanovništva na ovom prostoru, od Lepenskog Vira, Starčeva i Vinče do danas".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *