СЕНЗАЦИОНАЛНО: Русија прави две вакцине против КОРОНАВИРУСА

SENZACIONALNO: Rusija pravi dve vakcine protiv KORONAVIRUSA

5 aprila 2020

Ruski naučnici koji rade na vakcini protiv KOVID-19, napravili su nekoliko prototipova vakcine koje već testiraju na životinjama, saopštio je Naučni centar za virusologiju i biotehnologiju Rusije „Vektor“.

Prema rečima direktora laboratorije Rinata Maksjutova, trenutno se na primatima testiraju dve vrste preparata, koji bi mogli postati vakcina protiv virusa korona. Ako se lek pokaže efikasnim, mogao bi se primeniti već za nekoliko meseci.Naučni centar „Vektor“ razvio je šest prototipova vakcina za virus korona. Izvršena su istraživanja na miševima i kunićima. U ovom trenutku imunizovani su primati sa dva prototipa vakcine, objasnio je Maksjutov.

On je dodao da Naučni centar „Vektor“ planira da započne klinička ispitivanja vakcine protiv virusa korona 11. maja.

Naučnik je, takođe, naveo da je novi virus korona najverovatnije nastao prirodnim putem, bez intervencije biologa. „On najviše podseća na najviše podseća na virus SARS, koji je izazvao 2002-2003. izazvao atipičnu upalu pluća. Sličnost je 80 odsto. A 20 odsto je previše značajna razlika da bi se takav virus korona sintetizovao veštački, siguran sam da je ovo prirodna varijanta“, istakao je Maksjutov.

Istovremeno, on je istakao da današnje mogućnosti sintetičke biologije omogućavaju da se napravi gotovo svaki virus. „Pri tome je nemoguće razlikovati veštačku varijantu od prirodne“, precizirao je Maksjutov.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,2 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 64 hiljada ljudi.

U Rusiji je od početka pandemije zabeleženo 4.731 slučaj zaraze novim virusom korona, od čega su 43 osobe umrle.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Korona je poznata vec 50 godina. Kako to da pravite vakcine tek sada, ej Rusi, previse ste providni.

  • Filip says:

   Ne bi bilo loše da pročitaš nešto, da se informišeš, da ne čitaš samo PROTOKOLE SIONSKIH MUDRACA... Postoje vakcine protiv korone, ali neke druge korone, protiv ove mutirane korone nema vakcine. Sad ćeš ti da kreneš sa pričom "TI SI GLUP NE RAZUMEŠ, OVO JE IGRA VLADARA SVETA I CIONISTA"...dosadan si tupane, ograničen si kao terasa, neobrazovan si, kriješ se iza tri nadimka ovde, svaka rasprava ti se završava sa cionistima i vladarima sveta...

  • Slobodanka says:

   Korona je dosad bila gotovo bezazlen virus, te ranije nije bilo potrebe da prave vakcinu. Ne pravi se vakcina za sve viruse koji postoje u prirodi. Eto postoji i virus prehlade pa niko normalan zbog njega ne pravi vakcinu.

 2. Gagi says:

  UVEK je spas dolazio sa istoka - bar nama. Tako ce biti i ovog puta, mi smo ovde najistureniji svetionik istocnog hriscanstva. Zbog toga vekovima trpimo najstrasnije udarce nasih zapadnih "prijatelja" ciji je osnovni cilj da nas najure sa ovih prostora ili pobiju. Nista se vekovima nije promenilo u tim nastojanjima pa nece ni danas.

 3. Paster says:

  Nije to bajata korona od pre 50 god. od nje svi imaju imunitet. Ovo je "isto to, samo malo drugačije". Korigovan sa "zlim" genomima tek da nema leka dok ne stigne vakcina.A vakcina "ne zna se kad će", samo što je "filantrop" (?) bil gejts uzeo odmor da binapravio 7( sedam) fabrika za proizvodnju vakcine za ceo svet.Zlu ne trebalo, neka se nadje. Ops, pa da , ko je pre više godina o t k u p i o licencu za vakcinu od korone? jbg - bil gejts- mizantrop a ne filantrop.Zato je u Francuskoj "nestao" kompletan bilans leka za malariju koji je nakon 50 godina slobodne prodaje , proglačen upravo sada - otrovom!!! I to odmah nakon što su lekari dokazali da 100% leči koronu nakon 5 dana sa antibiotikom. Ko je shvatio- razumeće.

 4. Sa Svim Saglasan says:

  Da bi bilo čija vakcina dobila zeleno svetlo za upotrebu mora da je odobri SVEDSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA - u širokim narodnim masama poznata kao leglo korupcije,brlog satanista,jazbina mafijaša..........ako neko zna još koji narodni naziv slobodno može da nastavi nabrajanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *