SEPARATISTI CEPAJU SRBIJU NA FEJSBUKU: Pozivaju na ubijanje srpskih vojnika i otcepljenje Vojvodine!

SEPARATISTI CEPAJU SRBIJU NA FEJSBUKU: Pozivaju na ubijanje srpskih vojnika i otcepljenje Vojvodine!

24 novembra 2014

Vojvodina56u6Na društvenoj mreži Fejsbuk napravljena je stranica “Slobodna Vojvodina” na kojoj se poziva na otcepljenje severne srpske pokrajine od Srbije i postavljaju fotografije sa natpisima “Vojvodina je republika”!

„Vojvodina – naša dika biće republika“ slogan je sa profilne slike ove stranice, a na njoj se postavljaju najbrutalnije fotografije koje simbolizuju severnu srpsku pokrajunu kao samostalnu državu, otcepljenu od Srbije!

Tako se može videti fotografija na kojoj su vojnici Vojske Srbije sa srpskom zastavom potencijalne mete za ubijanje tzv Protiv-vazdušne odbrane Vojvodine!

“ Da bude jasno: Nemamo mi veze sa Čankom – taj se davno prodao BG-u za šaku novaca, niti sa njegovim LSV, niti nas interesuju bilo kakva poniženja kroz priču o „autonomiji Vojvodine“. Nama je prihvatljiva samo Vojvodina republika u federalnoj zajednici sa Srbijom ili nezavisna Vojvodina. Stoga podržavamo samo Vojvođansku partiju (VP), Vojvođanski klub (VK) i ostale organizacije u IV vojvođanskoj konvenciji koje se zalažu za ravnopravnu (federalnu) zajednicu sa Srbijom“, kaže se u jednom od statusa na ovoj stranici.

Administratori ove stranice pozivaju i na krečenje grafita na kojima je ispisan simbol „četiri S“:

„Moraju se ovakve stvari krečiti. Iza parole „Samo sloga Srbina spasava“ se krije velikosrbijanski etnocentrizam i unitarizam – „Sva sprska plemena u jednoj državi“ – težnja ka „Velikoj Srbiji“ etnički očišćenoj od drugih naroda, veroispovesti, jezika, sa apsolutnim i neprikosnovenim vladarom srbijanskim Beogradom u kome žive i vladaju najsrBskija od svih srpskih plemena“.

KOMENTARI10 komentara

 1. miloš says:

  I kakva je to država Srbija sa svim službama da dozvoljva ovakve direktne napade na njen integritet !

 2. Zapadnjak says:

  Očigledno nikakva,ako je sve ovo istina.Međutim ,treba imati u vidu da je Srbija izložena neverovatnom pritisku sa gotovo svih strana,kako će izvući živu glavu iz svega toga to samo bog zna,i neka joj je u pomoći.

 3. Karlo says:

  Kakva je to Srbija kad odavno ni "S" ne postoji od nje... Sinoc tzv. PTT Srbija nije htela da primi avionsko pismo za Francusku... ja sam za VOJVODINU a ne za ovu prodanu vukojebinu!!! Ako treba da zivim u logoru onda u VOJVODINI ima bar leba i da te niko ne za*ebava...

 4. Srbin iz Vojvodine says:

  Unapred se izvinjavam na recniku koji cu sad upotrebiti, ali ne umem da kazem drugacije. Jebacemo vam majku majcinsku autonomasku. Dok je Srba u Vojvodini, a ima nas, hvala Bogu, i bice nas, mozete samo da sanjate o toj vasoj "slobodnoj diki", jebem li vam sisu materinu. Jos jednom, izvin'te citaoci.

 5. spiceboys says:

  PZO snage Neovisne Države Hrvatske rado će pružiti podršku, kako u obuci tako i u streljivu. Došlo je doba, da se sloboda proba !

 6. Srbin iz Vojvodine says:

  spiceboys, hvala na ponudi. Prihvaticemo "streljivo" (inace, to se u Srbiji, pa i u srpskom Vojvodstvu zove municija) i odmah vam vratiti kroz cev. Mi nikome nismo duzni ostali, a necemo ni vama Hrvatima. Zaduzili ste nas jos kroz "bljasak" i "oluju", pa cemo vam o istom trosku i taj dug vratiti.

 7. MZ says:

  BRE LJUDI SMIRITE STRASTI ONI SAMO ZUJE KO PČELE OKO KOŠNICE.SPICEBOJS IZVINI NA ĆIRILICI KOJOM SAM DAVNE 1984 GODINE BRANIO DIPLOMSKI U ZAGREBU NA SIGETU BEZ PREVODIOCA.

 8. MZ says:

  NAPOMENA:GORNJI TEKST SAM PISAO ISKLJUČIVO ĆIRILICOM A ON JE PROSLEĐEN LATINICOM TE SE VIŠE NEĆU OGLAŠAVATI NA KOMENTARIMA IZ PROTESTA PREMA UREDNIŠTVU.

 9. mija says:

  @MZ: U gornjem desnom uglu stranice imaš dva dugmeta: ćirilica i latinica. Pre nego što odeš klikni na ćirilica i pogledaj svoj komentar.

 10. mija says:

  Pardon, ne u desnom, nego u levom uglu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *