Шербеџија: Лаж је да сам тражио да глумим у филму о Јашарију

Šerbedžija: Laž je da sam tražio da glumim u filmu o Jašariju

13 marta 2018

(foto: Youtube printscreen)

Proslavljeni svetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je u četvrtak, kao običnu laž, medijske napise da se, preko svog prijatelja Envera Petrovcija, nudio „nekom mladom albanskom filmskom režiseru“ da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

Kako prenosi agencija Fonet, Šerbedžija se oglasio iz Los Anđelesa, gde trenutno snima TV seriju, i u pisanoj izjavi ocenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

– Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da poveruje da bih ja takvu ponudu prihvatio. Tom mladom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmijua, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih. I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi. Ako želi da se bavi pravom umetnošću, taj mlađahni filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umetnik – naglasio je Šerbedžija.

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ma kakva istina, ti si sve postigao preko masonskih veza. Odrekao si se svoga porekla i pravis od nas budale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *