ШЕРБЕЏИЈА: „Ми Срби и ви Хрвати…“

ШЕРБЕЏИЈА: „Ми Срби и ви Хрвати…“

9 октобра 2019

(foto: Youtube printscreen)

Страсти, пакао и безнађе. То је суштина култног позоришног комада „Kо се боји Вирџиније Вулф“. Kомад у режији Ленке Удовички премијерно је изведен на Брионима у јулу, сутра ће имати испит пред београдском публиком.

„Љубав је увек и у свему најјача, па и у браку и ван брака. Зато је и најинтересантнија, што је компликовано. Тако би било тужно да је све једноставно“, рекао је Раде Шербеџија говорећи о љубави у „Јутру“ на ТВ Првој.Он је говорећи о представи рекао да у њој има свега – среће, смеха, злобе, духовитости, тешких тонова, љубави и свађа…

Шербеџија је говорећи о публици у Хрватској, у којој је представа већ премијерно одиграна, рекао да су Срби и Хрвати по менталитету слични и да очекује и овде добар пријем публике.

„По менталитету смо ми јако слични, и ми Срби и ви Хрвати“, рекао је Шербеџија обраћајући се кроз шалу својим колегиницама из представе које су такође гостовале на ТВ Првој, те додао:

„Али опет има неких разлика јер у Хрватској и Словенији су годинама живели у близини Италије, Аустрије, да не кажем да су владали тим крајевима Италијани, Немци и Аустријанци и Мађари и Чеси и велики је утицај тог запада и њихове културе“, рекао је Шербеџија.

KOMENTARI9 коментара

 1. Borko says:

  Toliki je uticaj zapadne civilizacije na Hrvate da su uvek bili Bečki konjušari i sluge. A to o kulturi i Hrvatima je jedan jako smešan vic.

  • Velika Metla says:

   Борко,они као народна групација морају с коњушарењем бити задовољни. За било шта веће,или узвишеније,они нису,нити ће икада бити. Не може онај,или они,који се отргне од својег корена бити нешто у животу,до голо служинче,од којега се и газда гади.

   • Za Srbiju says:

    Uticaj je bio toliki, da su premašili svoje učitelje i postali najmonstruoznije nakaze u istoriji.

 2. Velika Metla says:

  Ако је србство спало на тебе Шербеџијо угасило се.

  • Za Srbiju says:

   Baš tako. Slučajni srbin, postade sluga demona.

  • Cp6a says:

   Немој тако, ублажи мало са "Ако би...".

 3. Republika Srpska says:

  nikakvi rvati nas ne interesuju

 4. Portopranco says:

  Rade Šerbedžija je u sred Zagreba sto puta jasno i glasno rekao da je SRBIN.To ga razlikuje od priličnog broja medijski poznatih SRBA u hrvatskoj (glumaca, muzičara,sportista, novinara) koji su SRBI, ali su se to bojali reći, pa su lupetali da su nekakvi jugosloveni, hrvati ili su iz oportunističkih razloga izbjegavali da se izjašnjavaju.Iako je govorio i neke stvari koje mi se nisu naročito svidjele, ja ga zbog jasnog i glasnog SRPSKOG nacionalnog izjašnjavanja cijenim i poštujem.

 5. Holivudska zvezda says:

  On je baš lepo glumio Srbe kriminalce, pijanice i prostake u američkim i zapadnoevropskim filmovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u