ШЕРБЕЏИЈА: „Ми Срби и ви Хрвати…“

ŠERBEDŽIJA: „Mi Srbi i vi Hrvati…“

9 oktobra 2019

(foto: Youtube printscreen)

Strasti, pakao i beznađe. To je suština kultnog pozorišnog komada „Ko se boji Virdžinije Vulf“. Komad u režiji Lenke Udovički premijerno je izveden na Brionima u julu, sutra će imati ispit pred beogradskom publikom.

„Ljubav je uvek i u svemu najjača, pa i u braku i van braka. Zato je i najinteresantnija, što je komplikovano. Tako bi bilo tužno da je sve jednostavno“, rekao je Rade Šerbedžija govoreći o ljubavi u „Jutru“ na TV Prvoj.On je govoreći o predstavi rekao da u njoj ima svega – sreće, smeha, zlobe, duhovitosti, teških tonova, ljubavi i svađa…

Šerbedžija je govoreći o publici u Hrvatskoj, u kojoj je predstava već premijerno odigrana, rekao da su Srbi i Hrvati po mentalitetu slični i da očekuje i ovde dobar prijem publike.

„Po mentalitetu smo mi jako slični, i mi Srbi i vi Hrvati“, rekao je Šerbedžija obraćajući se kroz šalu svojim koleginicama iz predstave koje su takođe gostovale na TV Prvoj, te dodao:

„Ali opet ima nekih razlika jer u Hrvatskoj i Sloveniji su godinama živeli u blizini Italije, Austrije, da ne kažem da su vladali tim krajevima Italijani, Nemci i Austrijanci i Mađari i Česi i veliki je uticaj tog zapada i njihove kulture“, rekao je Šerbedžija.

KOMENTARI9 komentara

 1. Borko says:

  Toliki je uticaj zapadne civilizacije na Hrvate da su uvek bili Bečki konjušari i sluge. A to o kulturi i Hrvatima je jedan jako smešan vic.

  • Velika Metla says:

   Borko,oni kao narodna grupacija moraju s konjušarenjem biti zadovoljni. Za bilo šta veće,ili uzvišenije,oni nisu,niti će ikada biti. Ne može onaj,ili oni,koji se otrgne od svojeg korena biti nešto u životu,do golo služinče,od kojega se i gazda gadi.

   • Za Srbiju says:

    Uticaj je bio toliki, da su premašili svoje učitelje i postali najmonstruoznije nakaze u istoriji.

 2. Velika Metla says:

  Ako je srbstvo spalo na tebe Šerbedžijo ugasilo se.

  • Za Srbiju says:

   Baš tako. Slučajni srbin, postade sluga demona.

  • Cp6a says:

   Nemoj tako, ublaži malo sa "Ako bi...".

 3. Republika Srpska says:

  nikakvi rvati nas ne interesuju

 4. Portopranco says:

  Rade Šerbedžija je u sred Zagreba sto puta jasno i glasno rekao da je SRBIN.To ga razlikuje od priličnog broja medijski poznatih SRBA u hrvatskoj (glumaca, muzičara,sportista, novinara) koji su SRBI, ali su se to bojali reći, pa su lupetali da su nekakvi jugosloveni, hrvati ili su iz oportunističkih razloga izbjegavali da se izjašnjavaju.Iako je govorio i neke stvari koje mi se nisu naročito svidjele, ja ga zbog jasnog i glasnog SRPSKOG nacionalnog izjašnjavanja cijenim i poštujem.

 5. Holivudska zvezda says:

  On je baš lepo glumio Srbe kriminalce, pijanice i prostake u američkim i zapadnoevropskim filmovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *