SERGEJ ŠOJGU: Agresija na Srbiju je pravi primer kako se „širi demokratija“

SERGEJ ŠOJGU: Agresija na Srbiju je pravi primer kako se „širi demokratija“

24 maja 2014

standard military Shoigu and PutinMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je, na otvaranju konferencije o globalnoj bezbednosti u Moskvi, da je Ukrajina praktično skliznula u građanski rat, prenosi Tanjug.

Šojgu je na konferenciji, na kojoj učestvuje i ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić, skrenuo pažnju na problem uticaja obojenih revolucija na globalnu bezbednost i dodao da su one značajan faktor destabilizacije u svetu.

Radi nesmetanog pristupa resursima, a pod izgovorom širenja demokratije, narodu se nameću tuđe vrednosti, rekao je Šojgu i dodao da je takav negativan primer rat protiv Srbije.

Socijalno-ekonomski i politički problemi pojedinih država koriste se za svrgavanje nacionalno orijentisanih vlada i nametanje režima kontrolisanih iz inostranstva, ukazao je Šojgu.

Prema rečima ruskog ministra, obojene revolucije sve više dobijaju oblik oružane borbe, uz korišćenje svih raspoloživih sredstava uključujući informativni rat i snage specijalne namene.

Šojgu je upozorio da su rat protiv Srbije, udari u Libiji, mešanje u sukob u Siriji potvrda da se za pojačanje efekta može koristiti vojna sila u ponom obimu.

U svakom konkrentnom scenariju, povodi za strano mešanje su bili različiti, ali je shema realizacije univerzalna, navodi Šojgu.

Rat protiv Jugoslavije, kao negativni primer, pomenuli su u svojim govorima i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije i zamenik ministra odbrane Valerij Gerasimov.

(RTS)

KOMENTARIJedan komentar

  1. PRVOTIMAC says:

    KAKVA NJIHOVA DEMOKRATIJA TO SU PRAVI IDIOTI,ZLOČINCI,AGRESORI,SILEDŽIJE...OD HUMANOSTI I DEMOKRATIJE KOD NJIH NEMA NI...H..NITI-D.MORAĆE PUTIN DA IM STANE NA PUT...PROSTO GA MOLE!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *