Šešelj će morati na operaciju jetre

Šešelj će morati na operaciju jetre

16 decembra 2014

Vojislav Seselj 7423Hirurg Zoran Milošević, član petočlanog konzilijuma lekara koji leče lidera radikala Vojislava Šešelja, rekao je da je intervencija na jetri zbog postojanja dve metastaze izvjesna, ali da se još ne zna kada će ona biti obavljena.

„Vreme kada će Šešelj morati da bude operisan, kao i obim te operacije, biće određeni u zavisnosti od promena koje se budu događale narednih nedelja i meseci, o čemu čemu će konzilijum odlučivati svakog meseca“, rekao je Milošević.

Napominjući da je intervencija izvesna, ali da je poenta ne operisati pacijenta prerano, Milošević je naveo da je za sada odluka konzilijuma „da se pacijent prepusti testu vremena“.

„Konzilijum će sve nalaze proveravati mesečno i spremni smo da na svaku promenu reagujemo, ali ako se ništa ne bude menjalo čekaćemo bar još tri meseca. Tada će proći godinu dana od Šešeljeve prve operacije i samo jedne primljene hemioterapije“, rekao je Milošević.

Podsećajući da najveći Šešeljev zdravstveni problem predstavljaju dve metastaze na jetri veličine pet i devet centimetara, koje su se pojavile u aprilu, Milošević je istakao da pacijent ima i dalje povišenu telesnu temperaturu, kao i da su tumorski markeri u stalnom porastu.

„Teško je definisati razloge za to. Takođe, već ga dugo muče problemi sa plućima“, rekao je Milošević.

On je naveo da je Šešeljevo zdravstveno stanje, fizički i psihički, na zadovoljavajućem nivou, ali ipak, brzo se zamara, gubi na težini i otežano diše.

Profesor Milovan Bojić nedavno je rekao da od kada se Šešelj vratio iz Haga nije prošao nijedan dan da nije imao povišenu temperaturu, od 37,5 do 38 stepeni.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Nije mi jasno zašto se čeka sa operacijom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *