ШЕШЕЉ: Чеда Јовановић мора да одговара за убиство Ђинђића!

ŠEŠELJ: Čeda Jovanović mora da odgovara za ubistvo Đinđića!

17 februara 2016

Seselj Ceda Jovanovic 564Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da predsednik liberala Čedomir Jovanović nikada nije do kraja objasnio svoje veze sa „zemunskim klanom“.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj rekao je juče da će lider LDP Čedomir Jovanović, pre ili kasnije, morati da objasni svoje veze sa „zemunskim klanom“ i svim ostalim ljudima koji stoje iza ubistva Zorana Đinđića!

Šešelj čak tvrdi da je Jovanović imao „određenu i vrlo značajnu ulogu u organizovanju atentata na premijera Đinđića“.

– Ta Čedina uloga u ubistvu Đinđića se sistematski zataškava više od deset godina, ali pre ili kasnije će sve biti istraženo i Srbija će saznati punu istinu. Neće doveka policija i tužilaštvo biti pod kontrolom žute bande – kategoričan je Šešelj.
Uništio dokaze

Šef radikala za Informer objašnjava da je Čeda od svih Đinđićevih saradnika bio najprisniji sa „zemuncima“. Prema njegovim rečima, Jovanović bi u vezi sa tim morao da bude ponovo saslušan pred nadležnim organima.

– Postoji ozbiljna mogućnost da je Čeda umešan u ubistvo Đinđića. Iako je 12. marta bio u Italiji na skijanju, poznato je da se pre toga sa šefovima „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem Kumom sastajao u više navrata. Ne zaboravite, dok je Spasojević bio u zatvoru, Čeda ga je posećivao u CZ i sređivao mu olakšice, a onda izdejstvovao i da ga puste na slobodu – podseća Šešelj, prema čijem mišljenju je rušenje Šilerove ključni dokaz „Jovanovićeve sumnjive uloge“:

– Čeda je posle atentata insistirao da se što pre sruši zgrada u Šilerovoj, gde je bilo mesto njihovog okupljanja. Zašto je to radio? Pa da bi uništio sve dokaze! Tužilaštvo bi trebalo da to ispita – ističe lider radikala, koji napominje da su Čeda, Dušan Mihajlović i Nebojša Čović nalogodavci ubistva vođa „zemunskog klana“, a direktni izvršioci policijski čelnici Rodoljub Milović i Spasoje Vulević.

 

Na naše pitanje koji bi bio Čedin interes da pomogne ubistvo svog političkog oca i stranačkog šefa, Šešelj nema konkretan odgovor.

– Tačne implikacije ne znam, a da vas podsetim, u vreme atentata sam već bio u Hagu… Znam da je Čović uz pomoć stranaca trebalo da preuzme premijersku funkciju, ali da im se Zoran Živković usprotivio i Čeda ga je verovatno podržao. To bi moglo biti političko objašnjenje – tvrdi Šešelj.

S njim je donekle saglasan i Nebojša Čović, koji kaže da je potrebno ispitati sve pojedinosti o političkoj pozadini ubistva premijera.

– Nemam ništa protiv da se najzad utvrdi puna istina o atentatu na Đinđića i čudi me to što to dosad nije urađeno. Baš zato što nije sve razjašnjeno, taj slučaj se godinama zloupotrebljava u političkim kampanjama. Pominjanje mog imena u tom kontekstu je potpuna besmislica i to je sve što imam da kažem – kratko je poručio Čović.

Na drugoj strani, Čedomir Jovanović nije bio dostupan za komentar ovim povodom. U njegovo ime oglasio se portparol LDP Jovan Najdenov, koji kaže da nema nameru da odgovara na „ovakve budalaštine“.

– Vojislav Šešelj je toliko gluposti izgovorio u svom životu da niko u Srbiji ne treba da bude iznenađen bilo kojom njegovom izjavom – tvrdi Najdenov.

Neozbiljni navodi

Rajko Danilović, advokat porodice Đinđić, podseća da se zbog nedostatka političke volje odustalo od istrage političke pozadine ubistva Đinđića.

– Ne znam hoće li se to ikada ispitati, ali nadam se tome. Ne treba previše pažnje pridavati Šešeljovim izjavama jer on godinama samo pravi cirkus i trudi se da bude smešan, koliko god da je nakaradno to što govori. Ponaša se kao da je vreme stalo pre 15 godina – zaključuje Danilović.

(Informer)

KOMENTARI8 komentara

 1. deda mraz says:

  A sta to ovaj Najdov hoce da kaze da je cigan Jovanovic isao u Silerovu da im pokupi staro gvozdje i vozi na otpad ili je vodio mecku tamo da igra da bi zaradio koju banku.A Silerova je postojala i valjda je normalno da se odgovori sta je sljam od politicara tamo trazio a pogotovo ovaj cigan.

 2. Bela says:

  Đinđić je trazio da se Srbija bombarduje, a sad ako je Jovanović umešan u njegovo ubistvo, ispada da je Jovanović heroj.

 3. Pozuri polako says:

  Racinalne odgovore daje naslov knjige "Treci metak", Veruovica i Vrzica. Zaprepascujuca je cinjenica uloga drzavnih (istraznih,sudskih,polocijskih) organa na aljkavom i ocigledno pristrasnom nacinu vodjenja postupka. Analiza data u knjizi ozbiljno optuzuje drzavu za saucesnistvo pa s tim i sumnju da su neki od bliskih Djindjicevih saradnika direktno ucestvovali u njegovom streljanju, poput ovakvog kontoverznog lika kao sto je Ceda.

 4. blaf says:

  Policija uvek traži ubicu, ili nalogodavca, u krugu ljudi koji su od zločina mogli da izvuču neku korist.

 5. rale says:

  Čeda je okoreli kriminalac.

 6. kosovac says:

  Ne treba zaboraviti vezu: Strana obaveštajna služba – Bagzi – Ko je mogao da naredi Đinđićevo puštanje Bagzija iz zatvora posle pokušaja atentata. Ovde je malo teško naći motiv koji bi strana obaveštajna služba imala da likvidira Đinđu. Tajne organizacije neće objašnjavati javno svoje postupke, ali dobro bi bilo da se zna šta je toliko važno zaštićeno da bi morao da se ubije verni saradnik.

 7. Asad says:

  Ceda je tek kraj plana saznao noc pred ubistvo, pitajte Dusana Mihajlovica

 8. Asad says:

  https://www.youtube.com/watch?v=Fj7rSqG4wOs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *