ШЕШЕЉ И ЛАЗАНСКИ О ДОЛАСКУ ПУТИНА: Долази БРОЈ 1 и кад он каже „МОЖНО“ – СВЕ МОЖЕ! Стижу Панцир и Бук!

ŠEŠELJ I LAZANSKI O DOLASKU PUTINA: Dolazi BROJ 1 i kad on kaže „MOŽNO“ – SVE MOŽE! Stižu Pancir i Buk!

17 januara 2019

Predsednik SRS, Vojislav Šešelj, izjavio je da je obradovan posetom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji i da je našoj državi najvažnije da nabavi PVO sisteme, a novinar, pisac i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski, kaže da misli da će Srbija nabaviti Pancir S-1 i Buk M-1 ili Buk M-2.– Ja sam obradovan posetom predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina. Svaki korak ka daljem unapređenju odnosa Srbije i Rusije podržavam. Mislim da će biti sklopljen veliki broj međudržavnih ugovora, pre svega u pogledu raznovrsnih ruskih investicija u Srbiji i mislim da će ti odnosi postajati sve čvršći i čvršći, a da će se Srbija u najskorije vreme odreći ulaska u EU i bilo kakve Zapadne integracije. Nama su potrebne integracije sa Rusijom, na svakom planu – rekao je Šešelj.

Lider radikala se nada da će Rusija nastaviti da pruža pomoć Srbiji u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

– Rusija je uključena u kosovski problem, Rusi razumeju taj problem i oni su uvek podržavali Srbiju po tom pitanju. Nadam se da će se ta pomoć nastaviti – ističe profesor Šešelj.

On smatra da je za Srbiju najvažnije da osnaži PVO i da su odbrambeni sistemi to najvažnije oružje koje Srbija može nabaviti od Rusije.

– Mislim da svi poslovi idu uspešno i da ćemo uskoro imati priliku da upotrebljavamo mnoge druge savremene borbene sisteme. Nama su najvažniji odbrambeni-protivvazdušni sistemi. Imamo grozno iskustvo sa bombardovanjem od strane NATO i nadam se da će nam Rusija pomoći da se spreči bilo kakva slična agresija u budućnosti – izjavio je predsednik SRS.

Novinar, pisac i vojno-politički komentator Miroslav Lazanski kaže da će Srbija tražiti čitav niz sporazuma, ali i da Beograd ima šta da da Moskvi, te da nudi Rusiji svoju podršku na političkom planu, koja nije mala.

– Mi ćemo tražiti dobre sporazume oko trgovine, energetike, istraživanja atomske energije, građevine, železnice i vojne, da se nastavi isporuka vojnog naoružanja, da Srbija dobije PVO sisteme i sve što joj treba. Imamo našu nezavisnu i suverenu poziciju i nismo Rusiji uveli sankcije. Podržavamo je, kao i ona nas. Putin je i sam rekao da ceni naš stav vojne neutralnosti – kaže Lazanski.

On ističe da je već dogovorena nabavka PVO sistema Pancir.

– Sistem Pancir je već dogovoren i mislim da će to doći i Buk-M1 ili Buk-M2. Sa tim bismo imali sasvim solidan PVO – rekao je vojno-politički komentator.

Lazanski je dodao da Prištini sigurno nije drago zbog ove posete, ali da mi u Beogradu ne treba time ni da se bavimo. On smatra da nije slučajno što su Amerikanci baš dan pred dolazak predsednika Putina u Beograd pritisli Albance da povuku takse, ali se pita što ih Vašington ne „stisne“ i oko ZSO.

I pored uvažavanja značaja ostalih ministara, Lazanski ističe da će oni potpisati sve sa čim se Putin saglasi.

– Važno je da dolazi glavni, broj jedan i kad broj jedan kaže „Da, možno“, onda sve može – kaže Lazanski.

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi danas u posetu Srbiji, a ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je u toku jučerašnjeg dana u Beograd.

Sa Putinom stižu i prvi čovek „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, ministri trgovine i rada Denis Manturov i Maksim Topilin, ministar za digitalni razvoj, veze i masovne komunikacije Rusije Konstantin Noskov, kao i generalni direktor „Rosatoma“ Aleksej Lihačov, ali i mnogi drugi.

Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće potpisan čitav niz važnih sporazuma i memoranduma o razumevanju.

(Srbija Danas)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Vuciceve slugeranje sire dezinformacije.

  2. Uočavanje says:

    A da znate da nam je samo nedostajalo da saznamo šta misli ovaj hrvatski zamlata i ratni zločinac.Samo nam unapred oskrnavi sve što bismo mogli dobro da uradimo.Sama njegova pojava kazuje koliko je kod nas hrvatska špijunska mreža razvijena.A oni koji ga forsiraju su takođe deo te mreže.Samo da se zna ko vlada Srbijom, direktno ili indirektno, a svi su hrvatski ljudi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *