ŠEŠELJ NA PUTU ZA BEOGRAD: U avion uneo mobilni telefon i već daje instrukcije

ŠEŠELJ NA PUTU ZA BEOGRAD: U avion uneo mobilni telefon i već daje instrukcije

12 novembra 2014

seselj_iz haga 632Srpski patriota, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ukrcao se u avion za Beograd na aerodromu u Amsterdamu, za Srbin.info javljaju izvori iz te stranke.  On bi u Srbiju trebalo da stigne oko 12:30.

Voja  je dovezen na amsterdamski aerodrom u  u policijskom džipu, sa ogromnom pratnjom kao da je u pitanju predsednik neke države.

Kako su za Srbin.info rekli izvori iz SRS, Voja je uprkos zabrani uspeo da unese mobilni telefon u avion i čim bude u mogućnosti stupiće u kontakt sa članovima svoje porodice, odnosno sa rukovodstvom svoje stranke.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je da lider te stranke Vojislav Šešelj svojim dolaskom neće izazvati haos i nemire u zemlji, već da će destabilizovati “jedino izdajnički režim”.

“Te priče da će Šešelj izazvati destabilizaciju ili haos i nemire nisu tačne. Jedino što će on destabilizovati je izdajnički režim u Srbiji”, rekao je Šarović novinarima u centru Beograda.

11:00 Lider radikala je prava atrakcija u avionu koji iz Amsterdama leti za Beograd. Kako javlja reporter Blica direktno iz aviona, Šešelj je veseo, prijatan, raspoložen za šalu.

Odgovarajući na pitanje  kako je proveo poslednju noć u Hagu, Vojislav Šešelj kaže “kao i svaku drugu“.

– Radujem se povratku. Politika mi je prioritet, pa tek posle lečenje. Imam dve metastaze, ali nije to tako strašno kao što se misli – ispričao je za “Blic” Šešelj koji se nalazi na putu za Beograd.

10:50 Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da na oslobađanje Vojislava Šešelja gleda sa “humanitarnog aspekta” i ističe da je lider SRS “politička prošlost”.

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je sinoć da u puštanju na privremenu slobodu haškog optuženika i lidera radikala Vojislava Šešelja ne vidi nikakav politički potez, kao i da je Vlada Srbije ispunila sve obaveze koje su joj bile postavljene “ne praveći razliku između Šešelja i bilo kog drugog optuženika”.

Šešelj bi u Beograd trebalo da doleti avionom sa likom Novaka Đokovića.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović saopštio je juče da Vojislav Šešelj danas dolazi u Beograd.

Funkcioner SRS Zoran Krasić najavio je da će Šešelj doći letom iz Amsterdama na beogradski aerodrom između 12.30 i 13.00 sati.

Šešelj je pušten iz Ševeningena na privremenu slobodu zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Sudsko veće Haškog tribunala donelo je 6. novembra odluku da Vojislav Šešelj bude privremeno pušten na slobodu, a Vlada Srbije prethodno je tribunalu dostavila uslovne garancije za njegovo puštanje.

Vojislav Šešelj je u Haškom tribunalu, u pritvorskoj jedinici tribunala boravio duže od 11 i po godina.

(Agencije, Srbin.info, Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. nedo says:

    Hoce li ga i kumovi docekati? Bio bi red :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *