ШЕШЕЉ: Напредњаци, доста је било задуживања Србије, корупције и пљачке

ŠEŠELJ: Naprednjaci, dosta je bilo zaduživanja Srbije, korupcije i pljačke

28 juna 2015

1796047_860226957364530_6416569779018206241_oSrpska radikalna stranka održala je skup u Beogradu „Vidovdanska buktinja srskog radikalizma”, sa kojeg je njen lider Vojislav Šešelj poručio da će, posle vanrednih izbora, formirati prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića.

Čelnici stranke pozvali su da se na aktuelnu vlast izvrši pritisak kako bi bili raspisani prevremeni izbori.

Šešelj je takođe optužio vladu premijera Aleksandra Vučića da je zemlju dovela u duboku krizu i od njega zatražio da ne ide u Srebrenicu.

„Sigurno ću biti u stanju da vas povedem u izbornu pobedu i formiram prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića”, poručio je lider SRS i pozvao srpske patriote da se spreme za preuzimanje vlasti.

Šešelj je takođe poručio „naprednjačkom režimu” da je bilo dosta korupcije i pljačke, a predsednika Srbije Tomislava Nikolića označio kao „glavnog pljačkaša“.

„Dosta je bilo savijanja šije pred zapadnom silom, moljakanja da nas prime u EU, poručujemo Vučiću da nema pravo da ode 11. jula u Srebrenicu, jer bi tako ponizio Srbjiu i celi srpski narod”, naglasio je Šešelj.

Šef radikala je rekao i da su „zapadne gazde”, kada su odlučile da „odbace na smetlište istorije one koje su dovele na vlast 5. oktobra 2000. godine, našli nove koji će im verno služiti, a to su naprednjaci”.

Šešelj je, govoreći o naprednjacima, rekao da su to bili „ljudi koji su izdali ideologiju srpskog nacionalizma, odrekli se političke platforme srpskog radikalizma i stavili u službu srpskog neprijatelja, promenivši svoja ubeđenja”.

Premijera Vučić i predsednika Srbije Tomislava Nikolića optužio je za pogoršanje ekonomske situacije, rekavši da je kriza dublja, a spoljni dugovi skoro udvostručeni u odnosu na one do koje su dovele „dosmanlije”.

Šešelj je takođe kritikovao što vlast želi Srbiju da uvede u EU, koja je, po njemu, unija u kojoj su skoncetrisani svi srpski neprijatelji.

Proteklih sedam meseci SRS je, kako je kazao, pod punom medijskom blokadom, a pominje se samo njegovo zdravstveno stanje.

Šešelj je naglasio da je zdraviji od Vučića i Nikolića.

Na skupu je govorio i zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, koji je rekao da „se od Božije ruke niko ne može sakriti“.

„Sve što su obećali su izneverili. Pokušavaju da nas ubede da u Srbiji nema više snage i nade, ali nije sve časno pobeđeno. Srbija ima snage, a ta snaga je SRS“, uveren je Šarović i pozvao građane na „borbu do pobede“ i da stanu uz lidera stranke.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić istakao je da je u Srbiji došlo vreme da se menja vlast, koja je, kako je rekao, Srbiju uvukla u duboku političku i ekonomsku krizu.

„Njihov dolazak na vlast bio uslovljen od Vašingtona i Brisela predajom Kosova. Međutim ne završava se time, već će na red doći srpska Vojvodina i Raška oblast”, rekao je Mirčić.

Na mitingu je govorila i predsednica Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta koja je rekla da su korupcija i kriminal u svim sferama društva, kao i potpredsednik Skupštine Kosova Dobrosav Dobrić koji je kritikovao ulazak Srba u kosovske institucije.

Na kraju skupa simbolično je proneta „buktinja srpskog radikalizma” kroz centar Beograda.

KOMENTARI3 komentara

  1. mali says:

    ŠEŠELJ: Naprednjaci, dosta je bilo zaduživanja Srbije, korupcije i pljačke,a kad cu ja da dodjem na red!

  2. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl. oec. says:

    Sve što je rekao Voja - tačno je! Imaju radikali podatke i informacije. Ako nekada formiraju vlast i unište mito i korupciju, Srbija će doživjeti preporod i zaista krenuti naprijed.Podržavam Voju zato što je genije.

  3. Milos says:

    Zanimljivo da je uvek blag prema Vucicu iako je on taj koji je prava vlast .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *