ШЕШЕЉ О КАНДИДАТУРИ ВУКА ЈЕРЕМИЋА: Није сајам коња!

ŠEŠELJ O KANDIDATURI VUKA JEREMIĆA: Nije sajam konja!

11 januara 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

“Imam mnogo veću podršku birača od Vuka Jeremića, a radikali su oduvek bili jači od socijalista”, poručuje lider radikala Vojislav Šešelj reagujući na predizborno istraživanje.

– Imam mnogo više procenata nego što pokazuje to istraživanje. Sigurno imam mnogo više procentata od Vuka Jeremića – rekao je Šešelj i nastavio u prepoznatljivom stilu.

– Uostalom, njega još nijedna partija nije podržala, a bez podrške neke jače partije on nema nikakve šanse – tvrdi lider radikala.

Na pitanje kakve su šanse bivšeg šefa diplomatije ukoliko bi na predstojeće predsedničke izbore izašao kao samostalni kandidat, Šešelj tvrdi da je stranačka infrastruktura presudna.

– Nije to sajam konja, pa da se izvedu da se vidi ko je najlepši, tu treba imati ogromnu infrastrukturu da bi se nešto postiglo – kazao je on.

Iako je lider SRS-a bio samouveren kada je pričao o Vuku Jeremiću kao protivkandidatu, situacija se znatno promenila kada je analizirao procente lidera SNS-a i premijera Aleksandra Vučića.

– Mislim da sigurno pobeđujem ako se Vučić ne kandiduje. On mi je jedini ozbiljan protivkandidat. Kada bi se Vučić kandidovao, mislim da bismo on i ja bili u drugom krugu, borba bi bila neizvesna, ali on ima ozbiljnu prednost. Mislim da nisam bez šansi, nadam se da bih ipak pobedio, borba bi bila teška – kazao je Šešelj, priznavši da su Vučićeve šanse ozbiljno veće od njegovih.

Vojislav Šešelj nije nimalo iznenađen što su radikali od SPS-a preuzeli drugu poziciju kada se radi o rejtingu.

– Nisam iznenađen, odavno je tako. Drugi smo po snazi, a najjača smo opoziciona stranka. Ako sada budu parlamentarni izbori, to će se pokazati na velikom povećanju broja naših poslaničkih mandata – istakao je, dodavši da SRS vodi svoju politiku, koja je kroz zasedanje Skupštine naišla na veliku podršku naroda.

– Naša politika je ozbiljna i promišljena, mi smo kompetentni za sve skupštinske rasprave. SPS ne može biti jači od nas nikada – rekao je Šešelj i dodao da je glavni razlog pada rejtinga SPS-a krajnje nesređeno stanje u toj stranci.

KOMENTARI2 komentara

  1. Aleksa says:

    Uz svo dužno poštovanje, ali nije u redu, Vojislave Šešelju. Zar je lepo veđati jednu plemenitu životinju kao što je konj. Da si ga poredio sa magarcem, pa i da razumem. Ali, i magarac je koristan, služi domaćinstvu. Ovo je bre jedna obična štetočina, uš, koja živi na grbači ovog naroda.

  2. ilija says:

    srbijo otarasi se crvenog olosa u srbiji dosta njihovog laganja pa oni su na vlasti u srbiji od pada njihove jugoslavije samo jedno ZAsto radivan karadzic nije osloboden da dode za presednoka srba to je sve jasno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *