ШЕШЕЉ ОДБИО ХЕМОТЕРАПИЈУ, за др Бојића то је „самоубички акт”

ŠEŠELJ ODBIO HEMOTERAPIJU, za dr Bojića to je „samoubički akt”

2 aprila 2015

seselj 2312321Iako je Vojislav Šešelj od sutra trebalo da počne da prima citostatike, posle odluke Haškog tribunala da mora da se vrati u Sheveningen, lider radikala je odbio hemioterapiju, izjavio je danas za „Politiku”, dr Milovan Bojić, šef konzilijuma koji se brine o njegovom zdravlju.

– Vojislav Šešelj mi je rekao da odbija hemioterapiju jer ne želi da započne lečenje, pa da onda mora da ga prekida. Takođe, kazao mi je da na nikakvu terapiju i nikakvo lečenje neće pristati ni ako bude vraćen u Hag – naveo je dr Bojić, koji je juče razgovarao i sa liderom radikala i sa njegovom porodicom.

Bojić kaže da odluka Šešelja o odbijanju terapije predstavlja „samoubilački akt”.

– Obavestio sam ostale članove konzilijuma o njegovoj odluci o odbijanju da primi hemioterapiju, iako je sve bilo dogovoreno, a citostatici nabavljeni. Svi očekujemo dramatično pogoršanje Šešeljevog zdravstvenog stanja. Bez hemioterapije, ovakva odluka znači samo jedno: smrtonosni ishod. Nemamo načina da utičemo na njega da promeni odluku– ukazao je dr Bojić.

Po njegovim rečima, Šešelj i dalje svakoga dana ima povišenu temperaturu, koja se kreće između 37,5 i 38 stepeni. Vrednosti gvožđa u krvi su veoma niske, a i ostali parametri laboratorijskih analiza su u pogoršanju.

Inače, dr Bojić kaže niko od zvaničnih državnih organa nije pozvao ili konsultovao ni njega lično, ni ostale članove konzilijuma oko zdravstvenog stanja Vojislav Šešelja, niti su tražili poslednje lekarske rezultate i izveštaje.

Dr Bojić je objasnio da ne može da kaže da Šešeljeva odluka o odbijanju hemioterapije znači da lider radikala zapravo veruje da je njegov povratak u haški pritvor neizbežan.

Šešelj: Odnosi sa Hrvatskom nikada nisu bili dobri

Lider SRS Vojislav Šešelj negirao je danas da njegovo ponašsanje može da šteti Srbiji i njenim građanima, te istakao da su njegovi potezi „samo razotkrili pravu suštinu odnosa Srbije i Hrvatske”, koji nikada, kako je naveo, nisu bili dobri i prijateljski.

Na konferenciji za novinare, Šešelj je rekao da odnosi Srbije i Hrvatske nikada nisu bili dobri, pošteni, prijateljski, i nikada nisu bili zasnovani na poverenju.

Sebi je pripisao zasluge za to što je suštinu tih odnosa izneo u javnost.

„Hrvati su se uvek ovako ponašali u internim kontaktima, a naši su neprekidno, što bi Srbi rekli, skidali gaće”, rekao je Šešelj, navodeći da ozbiljna vlast nikada ne bi reagovala na sitnu provokaciju, poput paljenja hrvatske zastave.

Šešelj je rekao da su se, po načinu reagovanja Hrvata u novembru i decembru prošle godine, kada je privremeno pušten na slobodu iz Haškog tribunala, „upecali kao somovi na dudubak” i da će se opet upecati, ali i da će im uvek prirediti iznenađenje, na koje nisu spremni da reaguju.

Lider neparlamentarne Srpske radikalne strane tvrdi da sve što radi, radi u interesu građana Srbije i srpskog naroda u celini, a da najviše priželjkuje da „zbog njegovog ponašanja, Evropska unija prekine pregovore sa Srbijom o članstvu”.

„Moj je cilj da Srbija nikada ne postane članica EU. Tamo nemamo šta da tražimo, tamo su koncentrisani svi naši neprijatelji. To bi nas definitivno upropastilo”, naveo je Šešelj i ponovio da je sigurno da se dobrovoljno neće vratiti u Hag i da će pružiti pasivni otpor u slučaju eventualnog hapšenja.

Šešelj navodi da nije imao nikakvog kontakta sa premijerom Aleksandrom Vučićem, niti sa bilo kojim predstavnikom vlasti u Srbiji, o njegovoj eventualnoj dobrovoljnoj predaji, niti je bilo pokušaja u tom pravcu.

Šešelj je izneo, kako tvrdi, dokaze o korupcionaškim i kriminalnim aferama ministara prosvete i zdravlja Srđana Verbića i Zlatibora Lončara.

KOMENTARI3 komentara

  1. SNS DEAD says:

    Iako nikad nisam bio radikal, u potpunosti podržavam doktora Šešelja...treba u životu biti iskren i reći šta misliš uvek pa makar kakva bila istina i reakcija. Od nastanka,trenutno Srbija ima najgore poltrone,šljam,izdajnike i u vlasti i u opoziciji,zato nas niko i ne poštuje već nas samo ucenjuju i gledaju da rasparčaju na što više delova, i osiromaše Srbiju...ne kažem da je Šešelj spasilac ili da bi bilo bolje ako bi on vladao ali čovek je jedini dosledan u svojoj politici od nastajanja do današnjeg dana i verujem da Srbija sigurno ne bih puzala na kolenima kao sada,mene je sramota što sam državljanin Srbije kad vidim kako nas Vučić,Dačić,Nikolić.. vuku po blatu,pljačkaju,rasprodaju i ponižavaju kao niko u istoriji pred zemljama koje su nas ubijale i ekonomski opustošile! Želim doktoru najpre da ozdravi i voleo bih da proba da da se skloni od izdajničke Srbijanske vlasti,na primer u rusku ambasadu....ova govna na vlasti kad tad će pasti i nadam se što pre! ŽIVEO DOKTORE!

  2. Svetislav says:

    Postoje i alternativne metode za lecenje, i mozda Seselj hoce da ide tim putem i to je njegovo pravo. Sto se tice njegovog stava o vecini stvari u danasnjoj politici, on je u pravu jer ovako samo gubimo vreme, narod se osipa, i ne zna se koliko ce Srba doziveti "evropski san", za koji znamo da je utopija. Primera ime na sve strane. U vezi odnosa sa hrvatskom, tu postoje nepremostivi problemi, koji ce ionako kad tad da se ponovo otvore.

  3. milan says:

    Doktore drži se i nedaj poltronima u iskompleksiranim proustaškim budaletinama da nas vode u nedodjiju od Eu. Apsolutna je istina da nas Srbi pokatoličeni unapred mrze jer im je to naredjeno iz Rimske kurije pa preneseno iz Kaptola...to vam je tamo gde im ona je katedrala sa dva tornja. Lako je hrvatima otici u stanje svesti --mrzim Srbe, jer im to telo nalaže! Zna njihovo telo. geni su čudo, da su promenili veru za večeru. Srbi su pravo čudni za te zapadnjačke lopine, nerazumljivi su im. Uvek se začude nekom reakcijom, koju u svojim izzombiranim sredinama nikada ne mogu registrovati kao reakciju na neki od socioloških inputa u društvenu svest. Kako kaže onaj Ličanin kada ga pitaju kakav ti je krumpir narastao a on ce: pa oni koji su veliki, veliki su a, oni koji su mali mali su. To bi mu u prevodu bilo ili jesi ili nisi. Kaže Dobrica Cosic, otpadnicima Srbi napraviše državu i da stvar bude potpuno imbecilna držaše austro-ugarskog bravara tolike godine da nam pamet razjebe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *