Шешељ окупља „издајнике“

Šešelj okuplja „izdajnike“

9 oktobra 2015

vojislav_seselj 566Iako ne propušta nijedan javni nastup da svoje nekadašnje saradnike Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića optuži da su ga izdali, Vojislav Šešelj se u posljednje vrijeme napadno okružuje upravo „izdajnicima“.

Obraćajući se na posljednjoj sjednici članovima Centralne otadžbinske uprave SRS Šešelj im je rekao da će njihov redosljed na poslaničkoj listi zavisiti od rezultata koje budu imali, prije svega od novca koji donesu u Zemun, ali da se moraju pomiriti s tim da ima pojedinaca koji će, bez obzira na rezultate, biti ispred njih.

– Pomenuo je generala Božidara Delića, glumicu Lidiju Vukićević i advokata Slavka Jerkovića. Ne zna se čije ime je izazvalo veće iznenađenje i nezadovoljstvo kod prisutnih – kažu nam u vrhu SRS.

Penzionisani general Božidar Delić je svojevremeno za učlanjenje u SRS od Šešelja nagrađen mandatom narodnog poslanika i potpredsjednika Skupštine Srbije. Uprkos svim počastima, u vrijeme raskola koji se u stranci dogodio 2008. godine, Delić je među prvima pristupio poslaničkom klubu Napred Srbijo, koji je formirao Tomislav Nikolić.

– Između Vojislava Šešelja i budućnosti Srbije ja biram budućnost Srbije – izjavio je tada Delić.

Tih dana između Delića i radikala koji su ostali vjerni Šešelju svakodnevno su pljuštale najteže uvrede, a u Skupštini Srbije dolazilo je do incidenata na ivici fizičkog obračuna. Munjevitu političku karijeru u SRS, koja je krunisana poslaničkim mandatom, imala je i glumica Lidija Vukićević. Ljubav je trajala do izbora 2012. godine, kada je postalo jasno da od poslaničkih mandata nema ništa.

– Na prvoj sjednici COU poslije izbora Lidija je bacila člansku kartu SRS i izašla sa sjednice – kaže Zoran Popović, nekadašnji poslanik SRS.

Međutim, u posljednje vrijeme glumica se često viđa u društvu lidera radikala, a najveću pažnju javnosti izazvao je njihov zajednički nastup u jednoj televizijskoj emisiji i fotografisanje sa Šešeljevom rukom oko njenog struka.

Početkom 2010. godine, radikale je napustio i prešao u SNS i zemunski advokat Slavko Jerković, jedan od glavnih ljudi u pravnom timu koji je vodio Šešeljevu odbranu u Hagu. Članstvo u radikalima „naplatio“ je funkcijom predsjednika opštine Zemun, a nekako u vrijeme dok je vodio opštinu na njegovom placu u Zemunu nikla je ekskluzivna porodična kuća površine 500 metara kvadratnih. Šuška se da bi i on ovih dana mogao ponovo da se aktivira u SRS.

KOMENTARI3 komentara

  1. miroslav says:

    Vjekoslav Seselj!STA STE OCEKIVALI.

  2. Saor Alba says:

    Optuzuje Vucica? Gde? Kad? Ne. On Vucica hvali. Kao politicara. Bez skrupuloznog i ambicioznog, ali ga ne napada ni u jednom nastupu. Zato je dobio medijsku paznju i ulazak na farmu, da poveca podelu glasove biraca koji nece glasati za Vucica

  3. vanja says:

    Postavlja se pitanje : zasto je Haski sud pustio Seselja na slobodu ? Sta treba za njih da obavi u Srbiji ? Da stvori jos jednu laznu patriotsku stranku ? Seselj je lik iz proslosti i to ne bas najsrecnije proslosti po Srbe. Isteklo mu je vreme. Nama sada treba srspki Vladimir Putin,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *