ШЕШЕЉ открио прљаве послове Душана Михајловића док је био министар!

ŠEŠELJ otkrio prljave poslove Dušana Mihajlovića dok je bio ministar!

18 decembra 2016

z-10-45-seselj-dusan-mihajlovic-5t

Đinđićev ministar unutrašnjih poslova je članovima klana Dušana Spasojevića dao lažne policijske legitimacije, kojima su hapsili i Makinu grupu, kaže lider radikala.

Lider SRS Vojislav Šešelj tvrdi da je Dušan Mihajlović, ministar unutrašnjih poslova u vladi Zorana Đinđića, omogućio pripadnicima „zemunskog klana“ da imaju policijske legitimacije.

Lider SRS kaže da je od „zemunaca“ svojevremeno dobio najvažnije informacije o hapšenju Makine grupe, ali i da kriminalna grupa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića ima veze sa vrhom policije.

Ubijeni u Meljaku… Dušan Spasojević i Mile Luković

Nije hteo u zaveru

– Tako sam saznao da su oni lično učestvovali u tom hapšenju, da imaju legitimacije Udbe, policijske legitimacije, legitimacije MUP sa specijalnim ovlašćenjima. A to je mogao da im obezbedi ministar policije. Sigurno im je to dao Dušan Mihajlović, ne bi to moglo bez njega. Šef Udbe to nije mogao na svoju ruku jer je policija imala jedinstvene legitimacije – kaže Šešelj.

On navodi i da je neposredno pred atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića od Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića dobio ponudu da ga sklone na sigurno jer je protiv njega haški sud podigao optužnicu. On je naveo da je tim potezom takođe izbegao učešće u zaveri za svrgavanje Đinđića koju su pripremali „zemunci“.

– U poslednjem susretu sa „zemuncima“ nudili su mi da me sklone od Haga na sigurno. Oni meni nisu ni nudili da učestvujem u nasilnom rušenju poretka, a i da jesu, ne bih učestvovao. Iz razgovora s njima shvatio sam da će doći do nekog obračuna. I iz toga koliko su oni kivni na svoje prijatelje i bivše prijatelje. A oni meni tu ništa nisu obećavali, nego su hteli da me zaštite od Haga. Rekli su doći će u oklopnom vozilu iz Kule i skloniti me na sigurno. To nisam prihvatio već sam otišao u Hag – kaže Šešelj.

Mozak operacije

Lider radikala je ranije u izjavama za Kurir označio Nebojšu Čovića (saradnika „zemunaca“ zvanog Ćoki) kao jednog od glavnih organizatora atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

O, Čoviću
ČOVIĆ JE ČOKI, A NE JA

Šešelj se osvrnuo i na kontraoptužbe Nebojše Čovića (saradnika „zemunaca“ zvanog Ćoki) da bi lider SRS mogao biti „Ćoki“.

– Pa ne mogu ja biti Čoki jer nosim naočare. A njega „zemunci“ nisu zvali „Ćoki“ zbog naočara, već „Čoki“, kao skraćenica od Čović. Ko što mene zovu Šeki. Besmisleno je to što Čović govori – kaže Šešelj.

(kurir.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. lilit says:

  A ko je tebe doveo iz Bosne u Beograd, dao u Batajnici plac, kuću i ostalo, da bi blatio Slobinu opoziciju?

  • zvrk says:

   To se kratko i jasno kaze - moj do mojega

  • Miki says:

   Ne treba pisati glupe komentare !

 2. Vanja says:

  I Beba Popovic bi mogao da bude Coki. Mnogo je Cokija na ovako malu drzavu.

 3. bata surda says:

  Dule je spijun koji radi za Engleze, kao i Covic.

 4. Lajla says:

  A koji politicar nije iz BiH,sve deca vojnih lica rodena i odgojena u duhu antisrpstva.SVI HOCE U ,I SENE NA PUTU PRED EVROPOM.Novac je jedini motiv nasih politicara,tu nema ni jednog drzavnika.Pogledajte Sve vlasti od raspada SFRJ na sta vam lici Srbija i ine republike,bili pozicija ili opoicija. Sve moj do moga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *