Šešelj podneo krivičnu prijavu protiv Tuđmana zbog genocida i ratnog profiterstva

Šešelj podneo krivičnu prijavu protiv Tuđmana zbog genocida i ratnog profiterstva

24 jula 2013

tudman_15Poverenik autohtone Hrvatske stranke prava Denis Šešelj podnio je krivičnu prijavu protiv prvog predsednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana optuživši ga da je odgovoran za genocid, zločin protiv čovečnosti i ratno profiterstvo, prenosi “Dubrovački vijesnik”.

On smatra da je današnja Hrvatska opljačkana, resursi uništeni i da novac od privatizacije drže “provereni kadrovi bivšeg režima i njihova deca”.

Tuđman je, piše u prijavi, kao major zloglasne OZNE na predlog nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita u januaru 1945. godine ubačen u Vrhovni štab Narodno oslobodilačke borbe (NOB).

– Znajući da se Blajburški pokolj dogodio u maju 1945. godine, a OZNA se nije bavila kuvanjem hrane partizanskim jedinicama razložno i logično zaključujem da je tada vrlo neobrazovani, ali kasnije činom unapređeni Tuđman, učestvovao u pokolju nad hrvatskim civilima – navodi Šešelj u prijavi.

Ni nakon 23 godine od stvaranja takozvane nezavisne države nije procesuiran nijedan zločinac, stoji u prijavi, jer za to nije bilo političke volje, a znajući da je vlast u Hrvatskoj držao najmlađi i najodaniji Titov general Tuđman, dolazim do zaključka da je on zapravo štitio svoje najbliže saradnike, ali i samog sebe kao nalogodavca i izvršitelja.

Šešelj, inače pravaš, smatra kako je hrvatska država zapravo nestala te da je hrvatska država upisana kao privatna korporacija.

Šešelj smatra da se Tuđman samo skrivao “pod krinkom Oca domovine” ali zapravo je privatizovao Hrvatsku.

Isto tako, tvrdi Šešelj, abolirano je preko 5.000 ratnih zločinaca koji su sada ugledni članovi društva.

– Ubica u Bleiburškom pokolju u maju 1945, godine, povukao je i sada okidač, sada je izvršio genocid i pokolj nad celim narodom – tvrdi Šešelj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *