ШЕШЕЉ ПОРУЧИО БРАМЕРЦУ: „Је*ачу коза, никад се…“

ŠEŠELJ PORUČIO BRAMERCU: „Je*aču koza, nikad se…“

4 januara 2017

seselj-bramerc-5

Vojislav Šešelj poslao je uoči Nove godine Haškom tribunalu odgovor na žalbu Serža Bramerca, u kojem na sto strana obrazlaže zašto nije utemeljen zahtev glavnog tužioca da se suđenje ponovi ili da se lider radikala proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu.

Podnesak na žalbu Bramercu, Šešelj je Hagu podneo 19. decembra i odmah ga je u celosti objavio u knjizi „Haška presuda“, koja je upravo objavljena.

Kako je Šešelj izjavio ovo je njegovo poslednje obraćanje Hagu, a to je jasno naveo i na kraju svog obimnog podneska:

– Nikada se dobrovoljno neću vratiti u Haški tribunal, jer sam 12 godina proveo u pritvoru i bio na raspolaganju sudu. Tužilaštvo nije dokazalo krivicu, zato što je nema. U Hag neću ići ni na eventualno izricanje žalbene presude.

On se u odgovoru Hagu, žali i da je tužilac u zahtevu za novim suđenjem zloupotrebio svoj položaj, pre svega „brojnim neprofesionalnim komentarima“, kao i da je optužujuća presuda Šešelju „opsesija Tužilaštva“.

Lider radikala se ovog puta obratio glavnom tužiocu tog suda Seržu Bramercu sa rečima poput „je*bača koza“, „svinjske glave“, „magareće guzice“ i „nekrštene voline“.

Predsednik radikala podseća i da se na njegovoj oslobađajućoj presudi, koja je objavljena 31. marta 2016, radilo pune četiri godine, što je najduže u istoriji Tribunala.

Po Šešelju, žalba Bramerca, osim što ima pravne manjkavosti, nije utemeljena ni na jednom argumentu i dokazu, što lider radikala obrazlaže stavku po stavku.

Tužilaštvo smatra da Žalbeno veće treba da usvoji dokaze tužilaštva i Šešelja osudi za zločine protiv čovečnosti, zatim za zajednički zločinački poduhvat prema Hrvatskoj i BiH, jer smatra da je tome doprineo regrutujući zajedno za svojom strankom dobrovoljce za ratište.

Bramerc sada ima rok od dve nedelje da replicira.

KOMENTARI4 komentara

 1. cile mile says:

  Tako je Seki, vadi mu mitisere.

 2. vlada says:

  Ma kakav Hag,smrdljive vucibatine !

 3. Za Srbiju says:

  Volim kada se stvari i ljudi nazivaju pravim imenima.

 4. milovan says:

  Sa zapadnjacima na cile-mile,gubis na svakom nivou. Kad ih nagazi inteligentno-bezobrazna osoba,onda su manji od makova zrna.BRAVO SEKI!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *