ŠEŠELJ: Ruska vlada mi je spasila život u Hagu

ŠEŠELJ: Ruska vlada mi je spasila život u Hagu

14 novembra 2014

Vojislav Seselj 373ew5tdLider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zahvalio je Rusiji za moralnu i političku podršku koju mu je pružila tokom gotovo 12 godina boravka u pritvoru Haškog tribunala i naglasio da mu je ruska Vlada spasila život.

Šešelj je naglasio da su mu tokom boravka u Ševeningenu od velikog značaja bile informacije o delovanju Društvenog komiteta za zaštitu, kao i podrška ruske Vlade, koja mu je, kako kaže, spasila život u vreme dok je 28 dana štrajkovao glađu.

„Tamo su već bili odlučili da me puste da umrem. Ali je onda rusko Ministarstvo inostranih poslova izdalo veoma oštro saopštenje posle koga su odmah popustili u Haškom tribunalu i prihvatili svih mojih šest uslova za prekid štrajka glađu“, rekao je Šešelj za Radio „Glas Rusije“

Vojislav Šešelj se u Srbiju vratio u Srbiju u sredu, 12. novembra, pošto ga je Haški tribunal pustio na privremenu slobodu zbog procene da se nalazi u izuzetno lošem zdravstvenom stanju.

On je po povratku u Srbiju izjavio da ga se Hag na brutalan način oslobodio, jer „nije znao šta da sa njim učini“.

Lider radikala najavio je snažan povratak na političku scenu Srbije, a kao prioritetan cilj istakao je svrgavanje sa vlasti aktuelnog političkog vrha i nekadašnjih stranačkih kolega Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *