ШЕШЕЉ СМЕЊУЈЕ РУКОВОДСТВО: Верује само Вјерици Радети!

ŠEŠELJ SMENJUJE RUKOVODSTVO: Veruje samo Vjerici Radeti!

28 jula 2015

pol-seselj_620x0 546KADROVSKA „vrteška“ u Srpskoj radikalnoj stranci zakačila je i one malobrojne koji su SRS na poslednjim izborima doneli rezultat. Smenjeni su potpredsednici IO Đurađ Jakšić i Marko Milenković, koji su u Novom Sadu, odnosno Žitorađi, izborili mesta u lokalnim parlamentima.

U stranačkim kuloarima se šuška da „kolo vodi“ Vjerica Radeta, desna ruka predsednika Vojislava Šešelja, koja je nedavno izabrana za prvog čoveka IO. Kažu da ona vodi kadrovsku politiku, da dovodi nove ljude koji ne zaslužuju funkcije, jer su bili vozači u partiji i tvrde da je Šešelj u svemu podržava.

Međutim, lider SRS kaže za „Novosti“ da se u stranci ne dešava ništa specijalno:

– Listovi koji plasiraju takve informacije, nama se i ne bave, osim kada treba da nam podmetnu nešto. Sad pišu zato što nam naglo raste rejting. Tom senzacionalizmu nema mesta. Na kongresu smo izabrali rukovodstvo, neki su ostali, neki su unapređeni, a neki su ostali bez funkcije.

On negira da ima sukoba između zamenika predsednika Nemanje Šarovića i Milorada Mirčića s jedne, i ostalih članova rukovodstva sa druge strane. Zanimljivo je da pored šefa SRS nema onih koji su ga zdušno branili dok je bio u Hagu. Tako je smenjen Dejan Mirović, koji je bio potpredsednik SRS, ali i Šešeljev pravni savetnik.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *