Шест деценија Атељеа 212: Премијера „Деце радости“ за јубилеј

Šest decenija Ateljea 212: Premijera „Dece radosti“ za jubilej

12 novembra 2016

deca_620x0

KOMADOM „Deca radosti“ Milene Marković (režija Snežana Trišić) Atelje 212 u subotu obeležava veliki jubilej – šezdeset godina postojanja.

Najavljena kao poetska drama, predstava se bavi odlaskom jedne epohe, fenomenom rokenrola i Jugoslavije: deca koja su živela u vremenu prosperiteta i izgradnje, kasnije nisu uspela da nastave put koji su im roditelji zaveštali…

– Ovo je moj prvi komad o umetnosti. Izbegavala sam da pišem o sebi i ljudima sličnim meni – ističe Milena Marković. – Sada sam u godinama da o tome mogu da govorim bez mitologije, mitomanije, provincijalizma. Jednostavno, pisala sam o svojoj generaciji i ljudima koji su nas napravili.

Rediteljka Snežana Trišić, koja je u ovoj sezoni ostvarila već nekoliko izuzetno uspešnih predstava (poslednja je „Terorizam“ na sceni Beogradskog dramskog) otkriva i neke detalje:

– Pred gledaocima će se naći presek epohe kroz živote petoro mladih ljudi i njihovih porodica. Priča o kolektivnom stradanju postala je priča i o ličnoj i porodičnoj propasti. Zanimljiva je, tužna i bolna činjenica da je stradanje jedina konstanta. To nosi i priču o herojstvu, idealima, ljubavi koje ima i nema.

EKIPA

U PREDSTAVI igraju Filip Hajduković, Gorica Popović, Nenad Ćirić, Marko Gvero, Milica Mihajlović, Miki Krstović, Radmila Tomović, Marko Grabež, Jovana Gavrilović, Milica Trifunović, Isidora Minić, Katarina Žutić, Vladislav Mihailović i Miodrag Dragičević.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenograf Darko Nedeljković, kostimografkinja Maja Mirković, kompozitorka Irena Popović, a koreografkinja je Bojana Robinson.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *