СЕСТРЕ ВИЛИЈАМС БИЛЕ ДОПИНГОВАНЕ У РИЈУ! Помагала им светска антидопинг-агенција WADA!

СЕСТРЕ ВИЛИЈАМС БИЛЕ ДОПИНГОВАНЕ У РИЈУ! Помагала им светска антидопинг-агенција WADA!

14 септембра 2016
Мишићна маса и телесна грађа Серене Вилијамс доста тога говоре

Мишићна маса и телесна грађа Серене Вилијамс доста тога говоре

Поједини амерички спортисти, који су се такмичили на Олимпијским играма у Рију, укључујући тенисерке Серену и Венус Вилијамс, као и гимнастичарку Симон Бајлс и кошаркашицу Хелен Деле Дон, наводно су били позитивни на одређене забрањене супстанце, али је WADA то заташкала.

Ове сензационалне тврдње објављене су након што су хакери упали у сајт WADA и преузели документа која ово потврђују, а потом су их „раширили“ по интернету. За сада, медији у САД и Великој Британији, немају ни слова о овоме, али италијански медији нашироко пишу о новом потенцијалном допинг скандалу.

Одговорност за упад у компјутерски систем WADA преузела је хакерска група Fancy Bear. Још је тим поводом издала ово саопштење:

„Данас желимо да вам укажемо на прљаве методе које је користила олимпијска репрезентација САД која је доминирала у Рију и освојила 46 златних, 37 сребрних и 38 бронзаних медаља. Американци су имали добар наступ, али – непоштен. Након што смо детаљно проучили документе WADA – утврдили смо да је много америчких спортиста било позитивно на допинг-тестовима“.

У наставку саопштења се указује: „Победници Олимпијаде у Рију су редовно узимали забрањена средства, добивши дозволу да их користе у терапеутске сврхе. Другим речима: добили су дозволу за коришћење допинга. То је још један доказ да су WADA и медицински и научни департман МОК корумпирани и преваранти“.

Објављена документа показују да гимнастичарка Бајлс није била дисквалификована иако је била позитивна на допинг-тесту.

У „проваљеним документима“ налазе се и докази да је Серена Вилијамс – уз дозволу WADA – 2010, 2014. и 2015-те користила оксикодон, хидроморфон, преднизон, преднизолон и метилпреднизолон. Њеној сестри Венус је WADAдозволила да у периоду 2010-2013 узима преднизон, преднизолон, триамцинолон и формотерол.

У случају обе сестре, у нађеним документима нема дијагноза које би – макар формално – биле покриће за дозвољавање употребе побројаних забрањених супстанци.

Бајлс је, иначе, у августу 2016-те била позитивна на психостимулатор метилфенидат, али јој је било дозвољено да оде у Рио где је освојила четири златне медаље. Њој је у периоду 2012-2014 било дозвољено да користи амфетамин/декстроамфетамин.

У августу ове године је позитивна на амфетамин и америчка кошаркашица Хелен Деле Дон. И она је 2014-те имала дозволу да узима амфетамин и хидрокортизон.

Све су то супстанце са „црне листе“ WADA.

Светска тенска асоцијација потврдила је да је од WADA добила обавештење да је дошло до упада у њену антидопинг-базу података под именом АДАМС.

Многим руским, врхунским спортистима било забрањено да учествују на Олимпијским играма у Рију, попут Јелене Исинбајеве, Марије Шарапове, а да је цео Параолимпијски тим Русије био изузет из такмичења, због „системског, државног кривотворења резултата контроле руских спортиста“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Sasulja says:

    Pa moze im se jer su iz Amerike a ista gospodar svega.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u