СЕСТРЕ ВИЛИЈАМС БИЛЕ ДОПИНГОВАНЕ У РИЈУ! Помагала им светска антидопинг-агенција WADA!

SESTRE VILIJAMS BILE DOPINGOVANE U RIJU! Pomagala im svetska antidoping-agencija WADA!

14 septembra 2016
Mišićna masa i telesna građa Serene Vilijams dosta toga govore

Mišićna masa i telesna građa Serene Vilijams dosta toga govore

Pojedini američki sportisti, koji su se takmičili na Olimpijskim igrama u Riju, uključujući teniserke Serenu i Venus Vilijams, kao i gimnastičarku Simon Bajls i košarkašicu Helen Dele Don, navodno su bili pozitivni na određene zabranjene supstance, ali je WADA to zataškala.

Ove senzacionalne tvrdnje objavljene su nakon što su hakeri upali u sajt WADA i preuzeli dokumenta koja ovo potvrđuju, a potom su ih „raširili“ po internetu. Za sada, mediji u SAD i Velikoj Britaniji, nemaju ni slova o ovome, ali italijanski mediji naširoko pišu o novom potencijalnom doping skandalu.

Odgovornost za upad u kompjuterski sistem WADA preuzela je hakerska grupa Fancy Bear. Još je tim povodom izdala ovo saopštenje:

„Danas želimo da vam ukažemo na prljave metode koje je koristila olimpijska reprezentacija SAD koja je dominirala u Riju i osvojila 46 zlatnih, 37 srebrnih i 38 bronzanih medalja. Amerikanci su imali dobar nastup, ali – nepošten. Nakon što smo detaljno proučili dokumente WADA – utvrdili smo da je mnogo američkih sportista bilo pozitivno na doping-testovima“.

U nastavku saopštenja se ukazuje: „Pobednici Olimpijade u Riju su redovno uzimali zabranjena sredstva, dobivši dozvolu da ih koriste u terapeutske svrhe. Drugim rečima: dobili su dozvolu za korišćenje dopinga. To je još jedan dokaz da su WADA i medicinski i naučni departman MOK korumpirani i prevaranti“.

Objavljena dokumenta pokazuju da gimnastičarka Bajls nije bila diskvalifikovana iako je bila pozitivna na doping-testu.

U „provaljenim dokumentima“ nalaze se i dokazi da je Serena Vilijams – uz dozvolu WADA – 2010, 2014. i 2015-te koristila oksikodon, hidromorfon, prednizon, prednizolon i metilprednizolon. Njenoj sestri Venus je WADAdozvolila da u periodu 2010-2013 uzima prednizon, prednizolon, triamcinolon i formoterol.

U slučaju obe sestre, u nađenim dokumentima nema dijagnoza koje bi – makar formalno – bile pokriće za dozvoljavanje upotrebe pobrojanih zabranjenih supstanci.

Bajls je, inače, u avgustu 2016-te bila pozitivna na psihostimulator metilfenidat, ali joj je bilo dozvoljeno da ode u Rio gde je osvojila četiri zlatne medalje. Njoj je u periodu 2012-2014 bilo dozvoljeno da koristi amfetamin/dekstroamfetamin.

U avgustu ove godine je pozitivna na amfetamin i američka košarkašica Helen Dele Don. I ona je 2014-te imala dozvolu da uzima amfetamin i hidrokortizon.

Sve su to supstance sa „crne liste“ WADA.

Svetska tenska asocijacija potvrdila je da je od WADA dobila obaveštenje da je došlo do upada u njenu antidoping-bazu podataka pod imenom ADAMS.

Mnogim ruskim, vrhunskim sportistima bilo zabranjeno da učestvuju na Olimpijskim igrama u Riju, poput Jelene Isinbajeve, Marije Šarapove, a da je ceo Paraolimpijski tim Rusije bio izuzet iz takmičenja, zbog „sistemskog, državnog krivotvorenja rezultata kontrole ruskih sportista“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sasulja says:

    Pa moze im se jer su iz Amerike a ista gospodar svega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *