Sever Kosova traži referendum

Sever Kosova traži referendum

20 aprila 2013

SeverKosovaOdbornici opština Zubin potok, Leposavić, Zvečan i Kosovska Mitrovica najavili su danas prikupljanje potpisa za referendum na kome bi se građani izjasnili da li su očuvanje Kosova u sastavu Republike Srbije.

U zaključcima koji su jednoglasno usvojeni na sednici u Zvečanu navodi se da su odbornici odlučili da počnu prikupljanje potpisa za organizovanje referenduma kako bi se građani Srbije izjasnili da li su za, kako se navodi, „očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije ili za prihvatanje nametnutih uslova radi dobijanja datuma o početku pregovora za pristupanje EU“.

“Što se Srba sa severa tiče oni neće biti uzročnici nikakvih tenzija, ovde će biti mirno. Što se tiče albanske strane to je na njima da razmišljaju, a mi im ne preporučujemo da prave takve gluposti”, rekao je predsednik opštine Zubin potok, Ristić.

Radenko Nedeljković, načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga, rekao je da niko nema pravo da gradjanima nameće nekakva rešenja. “Treba staviti tačku na ovaj ultimatum u narednom periodu pod okriljem neke druge organizacije treba nastaviti stvarne, ali prave pregovore u kojima bi se došlo do jednog realnog rešenja koje bi bilo prihvatljivo za obe strane i održivo. Ovako građani severa Kosova šalju jasnu poruku, mogu da postignu šta god hoće mi ne želimo da učestvujemo  u implementaciji i to sigurno ne može da se realizuje na terenu”, rekao je Nedeljković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *