СЕВЕРНА ФЛОТА РУСИЈЕ KРЕНУЛА ПРЕМА АТЛАНТИKУ! Амерички авион надлетао Путинову фрегату са навођеним РАKЕТНИМ ОРУЖЈЕМ!

СЕВЕРНА ФЛОТА РУСИЈЕ KРЕНУЛА ПРЕМА АТЛАНТИKУ! Амерички авион надлетао Путинову фрегату са навођеним РАKЕТНИМ ОРУЖЈЕМ!

11 марта 2019

Бродови Северне флоте Русије на челу са најновијим ракетном фрегатом „Адмирала Горшкова“ крец́у се ка Атлантику. Током пута Американци су покушали да изврше провокацију, пишу медији.

Kако се наводи, патролни противброски авион Ратне морнарице САД П-8А „Посејдон“ облетао је на ниској висини руске бродове. Према подацима авијационог ресурса и међународног система за посматрање кретања бродова АИС, амерички шпијунска летелица је полетела са Сицилије. Долетевши до групе Северне флоте, он се спустио до 907 метара, у неком тренутку чак је летео на висини од само 160 метара.Прес-служба Северне флоте Русије је навела да је руска фрегата „Адмирал Горшков“ са навођеним ракетним оружјем, прошавши мореуз Ла Манш, упловила у Атлански океан. Међутим, о инциденту нису саопштили.

Фрегата се налази на челу одреда који чине вишефункционални брод за техничку подршку „Елбрус“, реморкер „Николај Чикер“ и средњи морски танкер „Kама“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. A akoM says:

    Smiješno!Kad ruski avioni nisko nadlijeću USA ratne brodove u Crnom moru,onda je to normalno,što zapravo i jest!A kad USA avioni isto tako nadlijeću rusku flotu nadomak Britanije,onda je to provokacija?!?Ne,neg je i to normalno,i tak se treba tretirati! Nenormalno je da USA ratni brodovi plove u crnom moru ispred Rusije,i da ruski ratni brodovi plove ispred Britanskih bb ili tuđih obala!Ili avioni obojih tako lete!Ali,po mođunarodnom pravu je i to ok?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u