СЕВЕРНА ФЛОТА РУСИЈЕ KРЕНУЛА ПРЕМА АТЛАНТИKУ! Амерички авион надлетао Путинову фрегату са навођеним РАKЕТНИМ ОРУЖЈЕМ!

SEVERNA FLOTA RUSIJE KRENULA PREMA ATLANTIKU! Američki avion nadletao Putinovu fregatu sa navođenim RAKETNIM ORUŽJEM!

11 marta 2019

Brodovi Severne flote Rusije na čelu sa najnovijim raketnom fregatom „Admirala Gorškova“ kreću se ka Atlantiku. Tokom puta Amerikanci su pokušali da izvrše provokaciju, pišu mediji.

Kako se navodi, patrolni protivbroski avion Ratne mornarice SAD P-8A „Posejdon“ obletao je na niskoj visini ruske brodove. Prema podacima avijacionog resursa i međunarodnog sistema za posmatranje kretanja brodova AIS, američki špijunska letelica je poletela sa Sicilije. Doletevši do grupe Severne flote, on se spustio do 907 metara, u nekom trenutku čak je leteo na visini od samo 160 metara.Pres-služba Severne flote Rusije je navela da je ruska fregata „Admiral Gorškov“ sa navođenim raketnim oružjem, prošavši moreuz La Manš, uplovila u Atlanski okean. Međutim, o incidentu nisu saopštili.

Fregata se nalazi na čelu odreda koji čine višefunkcionalni brod za tehničku podršku „Elbrus“, remorker „Nikolaj Čiker“ i srednji morski tanker „Kama“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. A akoM says:

    Smiješno!Kad ruski avioni nisko nadlijeću USA ratne brodove u Crnom moru,onda je to normalno,što zapravo i jest!A kad USA avioni isto tako nadlijeću rusku flotu nadomak Britanije,onda je to provokacija?!?Ne,neg je i to normalno,i tak se treba tretirati! Nenormalno je da USA ratni brodovi plove u crnom moru ispred Rusije,i da ruski ratni brodovi plove ispred Britanskih bb ili tuđih obala!Ili avioni obojih tako lete!Ali,po mođunarodnom pravu je i to ok?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *