SEVERNA KOREJA: Amerika je „groblje ljudskih prava“

SEVERNA KOREJA: Amerika je „groblje ljudskih prava“

27 avgusta 2014

amnesty_ferguson.jpg_1718483346Severna Koreja nazvala je SAD „grobljem ljudskih prava“ zbog odnosa policije prema crnom stanovništvu i demonstrantima u američkom gradu Fergusonu.

Beli policajac ubio je pre dve nedelje nenaoružanog crnog tinejžera Majkla Brauna (18) u predgrađu Fergusona, Sent Luisu, posle čega se svakodnevno u Fergusonu održavaju protesti, koji su često prerastali u sukob policije i demonstranata.

„SAD je zaista zemlja bezobzirnog kršenja ljudskih prava u kojoj su ljudi predmeti diskriminacije i poniženja zbog njihove rase i u stalnom su strahu da mogu da dobiju metak u svakom trenutku“, rekao je portparol severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova, preneo je AFP.

Severna Koreja, koju redovno osudjuju Vašington i druge zapadne zemlje za ogromna kršenja ljudskih prava, istakla je da SAD nemaju prava da sude drugima.

„Sjedinjenim Američkim Državama bilo bi bolje…da gledaju svoja posla, umesto da se mešaju u unutrašnje stvari drugih zemalja“, istakao je portparol.

Ubistvo Brauna 9. avgusta i policijsko grubo suzbijanje protesta izazvalo je kritike u državnim medijima Kine, Irana, Rusije i Egipta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *