SEVERNA KOREJA: Lider bacio teču izdajnika psima

SEVERNA KOREJA: Lider bacio teču izdajnika psima

3 januara 2014

korPoznati detalji ubistva Čang Song Teka, koga je Kim Džong Un pogubio zbog izdaje. Nateran je da se svuče, pa bačen u kavez u kome ga je čekalo 120 pasa izgladnjivanih danima.

Početkom decembra severnokorejski vođa proglasio je svog teču Čang Song Teka izdajnikom i naredio njegovo pogubljenje. Nepun mesec kasnije, u javnost su, bar po pisanju kineskih medija, procureli detalji monstruoznog ubistva. U pitanju je “kuan džu” – egzekucija psima, a sve je posmatrao Kim Džong Un sa 300 oficira, kao da gledaju pozorišnu predstavu!

Nesrećni čovek i pet njegovih pomagača pogubljeni su na jeziv način. Skinuti su goli i bačeni u kavez. Tamo ih je dočekao čopor od 120 izgladnelih i polubesnih pasa koji su ih pojeli! Sve je trajalo jedan sat, a oficiri koji su svemu tome prisustovali dovedeni su sa ciljem da bi bili upozoreni šta i njima može da se desi u slučaju da posumnjaju u svog vođu.

Šezdeset i sedmogodišnji Čang Song Tek bio je po moći drugi čovek Severne Koreje. Pogubljen je po optužbi da je kriv za korupciju i izdaju, kao „najveći izdajnik svih vremena“ i „prezrivi ljudski ološ gori od psa“. Za razliku od prethodnih političkih zatvorenika, koji su streljani, očigledno je “kuan džu” rezervisana za najomrženije u severnokorejskom društvu. U novogodišnjoj poruci građanima Severne Koreje, Kim Džong Un poručio je sunarodnicima da je “partija odlučno uklonila loše unutrašnje elemente”. Navodno, nekoliko članova rodbine poslato je u radni kamp.

– Pravovremena i precizna odluka da se očiste antipartijski i antirevolucionarni elementi, u velikoj meri je pomogla da se učvrsti solidarnost unutar naše partije – rekao je Kim , i dodao da je “prljavština eliminisana”.

Izjavom na televiziji severnokorejski diktator je prvi put kritikovao svoj teču, koga je pogubio 12.decembra.

 

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *