СЕВЕРНА КОРЕЈА ПРЕКИДА МИРОВНЕ ПРЕГОВОРЕ СА ЈУЖНОМ КОРЕЈОМ, А ЗА СВЕ КРИВЕ ВЛАСТИ У СЕУЛУ: Њихов председник је стварно бесраман човек!

SEVERNA KOREJA PREKIDA MIROVNE PREGOVORE SA JUŽNOM KOREJOM, A ZA SVE KRIVE VLASTI U SEULU: Njihov predsednik je stvarno besraman čovek!

16 avgusta 2019

Severna Koreja prekinula je sve dalje mirnovne pregovore sa Južnom Korejom. Pjongjang je naveo da je apsolutni krivac za tu odluku Seul.

Pjongjang je to saopštio nakon govora južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina u kom je povodom obeležavanja Dana oslobođenja Koreje od japanske vladavine, obećao jedinjenje Korejskog poluostrva do 2045. godine.Predsednik Mun je u govoru dodao da je denuklearizacija Korejskog poluostrva veliki problem i da su pregovori između severa i juga u potpunosti zamrli.

Severna Koreja je u saopštenju dovela u pitanje opravdanost pregovora kada „Južna Koreja nastavlja sa zajedničkom vojnom vežbom sa SAD, a istovremeno govori o mirnoj ekonomiji ili mirnom režimu“.

– Upitno je koliko je južnokorejski predsednik razborit. Naime, s jedne strane priča o pregovorima između Severa i Juga, a s druge strane vežba ratne scenarije putem kojih planira da uništi većinu naše vojske u 90 dana. Radi se o stvarno besramnom čoveku – navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, Severna Koreja je opet ispalila dve rakete u more kraj istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska, što je šesti takav test u manje od mesec dana.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *