СЕВЕРНА KОРЕЈА ПРЕСРЕЛА И ЗАРОБИЛА РУСKИ БРОД! Дипломате из Москве одмах стигле, преговори у току!

SEVERNA KOREJA PRESRELA I ZAROBILA RUSKI BROD! Diplomate iz Moskve odmah stigle, pregovori u toku!

24 jula 2019

Severonkorejska pogranična služba zadržala je ruski ribolovački brod „Sjanhalinj 8“, u vlasništvu „Severo-istočne ribolovačke kompanije“.

Kako se precizira, pogranična služba je intervenisala na udaljenosti od oko 55 nautičkih milja od teritorije Severne Koreje, gde je zaustavila ruski brod, isključila sve uređaje za komunikaciju i preusmerila brod u luku Vonsan.Direktor ove ruske ribolovačke kompanije Sergej Sedler je za medije rekao da je odmah kontaktirao ruske diplomate u Severnoj Koreji koji su u međuvremenu, navodno, uspeli da stupe u kontakt sa posadom broda.

Naporima ruskih diplomata u Pjongjangu na oslobađanju privedenih pridružila se i vlada ruskog regiona Sahalin na ruskom Dalekom istoku.

– Trenutno istražujemo okolnosti incidenta. Ruska ambasada ostaje u stalnom kontaktu sa severnokorejskim vlastima i rukovodstvom Severnoistočne kompanije za ribolov (vlasnika broda). Ambasada preduzima sve neophodne mere za rešenje situacije u najkraćem vremenu – navela je ambasada u saopštenju.

Severnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je posada privedena zbog „kršenja pravila ulaza i ostanka na teritoriji Severne Koreje“.

Kako su mu potom diplomate prepričale, severnokorejska pogranična služba je zadržala ruski brod jer je ruski brod navodno nezakonito prošao kroz „strogo čuvanu zonu“, iako je on išao standardnom rutom.

Sedlar je naveo i da je na brodu bilo ukupno 17 članova posade, među kojima je bilo i građana Južne Koreje, te da su graničari kapetana i njegovog pomoćnika, kao i dvojicu Južnokorejaca prebacili u specijalni hotel, dok je ostatak ljudi i dalje pod stražom u kabinama broda.

 

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Ma kakva Koreja, Izrael upravo roka Siriju po hiljaditi put, a cionisticki kepec Putin opet cuti.

 2. Kulak says:

  Dok Putin dobije savete židovskog lobija iz Moskve šta da radi,proći će dosta vremena.To je to.

 3. Slobodanka says:

  Već nedeljama SAD traži priliku da izvrši napad na Iran. Izraelci su upravo gadjali iranske položaje i skladišta municije u Siriji, nije teško pretpostaviti da je to provokacija sa istim ciljem. Persidica bi vrlo rado učinila SAD-u i NATO-u, američkim jastrebovima, zatim Sorošu i Rotšildu, da što pre otpočne napad na Iran. Jelena Milić je nevina devojka kad stane pored Persidice.

  • ST says:

   @Slobodanka...izuzetno nizak udarac za "persidicu"inace poznat-u kao "goran"/"deda Micko",hahahahaaaa...BRAVO Slobodanka :)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *