СЕВЕРНА КОРЕЈА САОПШТИЛА: Извршили смо велико тестирање!

SEVERNA KOREJA SAOPŠTILA: Izvršili smo veliko testiranje!

14 decembra 2019

S. Koreja saopštila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA)

Agencija je prenela je da je „veoma važna“ proba izvedena u centru Sohae, za koji zvaničnici SAD tvrde da je Severna Koreja rekla da će ga zatvoriti, javlja Rojters.KCNA je događaj ocenila „uspešnim testom od velikog značaja“, koja će dodatno ojačati njeno „pozdano strateško nuklearno odvraćanje“.ali nije precizirala šta je testirano.

Ta objava dolazi u vreme pritiska Pjongjanga na američku vladu oko roka koji je severnokorejski lider Kim Džong Un postavio za očuvanje nuklearnih pregovora dve zemlje.

Severnokorejska Akademija odbrambenih nauka nije precizirala šta je testirano.

Pjongjang je par dana ranije saopštio da je izveo „veoma važnu probu“ na istoj lokaciji, osnovano se pretpostavlja da se radilo ili o testiranju novog motora za raketu za lansiranje u svemir ili za interkontinentalnu balističku raketu. Nova objava može nagoveštavati da se Severna Koreja sprema da učini provokaciju ka SAD ako se Vašington ne povuče i ne načini ustupke u pregovorima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    A možda pošalju Kim Džon-Una u Svemir?!?Ali lukav je on,vratit će se!I to s novim,širim pogledom i spoznajama!A onda...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *