СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРИЛА СВЕТ ТВРДЊАМА: Корона стиже у жутој прашини из Кине!

СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРИЛА СВЕТ ТВРДЊАМА: Корона стиже у жутој прашини из Кине!

24 октобра 2020

Северна Кореја упозорила је своје грађане да остану у затвореном, наводећи да сезонска жута прашина која долази из Кине може донети нови корона вирус у земљу.

„Како се нове инфекције корона вирусом настављају ширити светом, потреба за суочавањем са жутом прашином и подузимањем основних мера постаје све већа“, пише службени севернокорејски страначки лист Родонг Синмун.Тврдња да би се вирус који узрокује ковид-19 могао проширити у Северну Кореју из пустиње Гоби, удаљене 1.900 километара, изгледа да није подржана. Два метра физичке дистанце је уобичајено, иако амерички Центар за контролу и превенцију болести наводи да капљице које садрже вирус понекад могу остати у ваздуху сатима.

Севернокорејске новине пишу да би се грађани требали суздржати од активности на отвореном и морају следити смернице за превенцију, попут ношења маски кад излазе напоље, јавио је Ројтерс.

Северна Кореја није дала званично обавештење о потврђеним случајевима корона вируса и те тврдње здравствени стручњаци доводе у питање.

Пјонгјанг је увео строгу граничну контролу и мере карантина како би спречио избијање епидемије. Аналитичари кажу да би избијање могло бити погубно за већ економски и политички изоловану земљу.

Државна телевизија КРТ пренела је у раније да жута и ситна прашина могу садржавати штетне састојке, попут тешких метала и патогених микроорганизама, укључујући вирусе.

KOMENTARI3 коментара

  1. Mamaaa! says:

    Žuti pesak i prašina dolaze iz Afrike, a tako nam je stigla i korona, mutirana ebola koju je napravio Billy Gubavi, zato su Rusi tako brzo napravili vakcinu protiv korone, jer su već razvili vakcinu protiv ebole, a to isto deluje i na koronu.

  2. Косовац says:

    СЗО свакодневно објављује извештај о оболелим од коронавируса, 216 држава. Међу тим државама, Северне Кореје (North Korea) нема. Или она не шаље извештаје, или је СЗО бојкотује. Да СЗО уме да бојкотује, имам право да сумњам, зато што се сећам како је била бојкотована СР Југославија у време санкција. Чак и метеоролошки извештај за све градове Европе није садржао Београд. Као да Београд не постоји, све европске ТВ станице су прделе у исту тикву.

  3. Риста says:

    Пао је опет неки договор С Кореје, Кине и Америке. Зато су обе ЖУТЕ државе опет враћене на "стубове светске ЖУТЕ штампе". Сада Кореја и Кина заједнички нешто уигравају, као што је Кина СОЛО уигравала пандемију. Загревање у шеснајстерцу и онда се рашириш по целом стадиуму света. Кинези за непријатељски шеснајстерац имају чудно име. Зову га - Вухан! И из њега пуцају пенале свету. Судија - Били Д Кид!Фудбалери су интернаципналног састава, расно и гасно измешани. Већином су лекари Италије, Америке, Србије, Кине, Русије, Шведске. Капитен Вухан Кинеског Корона тима је, замислите, ДрКон! Навијачи у почасној ложи су сви прецедници света. Ивичне судије су транспарентне судије демократских судова света. Чувари реда су милицајци, специјалци, Србе и НАТО џенерали из демократско-транспарентних држава света. Прво полувреме је трајало 8,59 месеци. После одмора од месец дана, почело је друго полувреме. Предвиђени су и продужеци све до пенала, јер утакмица не може бити нерешена. Репортери извештачи су ријалити аналитичари Русије и Србије. На утакмицу није био дозвољен улазак Ристама света. Они кевћу да је утакмица продана. Душа. Посматрачи навијачи нису на теренима. Навијају из својих торова. На стадиону је само један тим. Нема противника. Мрежа противничког тима је препуњена голова које су забијали углавном СЗО фудбалери и Кон ови. Здраву Памет је Били Д Кид избацио још првог минута првог полувремена а то је био једини играч непријатељског тима. Осталих 10 је добило корону пре утакмице и нису прошли антидопинг тест. Срушили их ПРЦ тестови. Иако се утакмица игра без Здраве Памети, народи света је са великим одушевљењем прате. Чак су добили слободне дане да би све лепо гледили. Иначе, С Кореја је резервни играч и убачена је када је Србија посустала. Србија је дала највише голова на старту и по обичају, физички неспремна, није издржала до краја. Збогом Здрава Памети. Био си нам велика нада али те поломили клизећим стартом још првих пар минута првог полувремена. Не знам зашто, али ипак ће се играти и продужеци и туће се пенали иако је резултат Корона - Ристе 258:0 и недостижан је иако Ристе уопште нису на терену и нема шансе да дају макар и почасни го. Ристе су се полако повукле али нису гледали где се повлаче и завршили су у торовима заједно са другим гледаоцима. (јесте ли знали да Кинези и Јапанци имају једно исто истицато мишљење - Кинези сматрају да су само КИнези и Корејанци прави азијати а сви остали су девијације. Јапанци сматрају да су само они прави Азијати а сви остали азијати су грешка природе и треба их истребити. Јапанци су зато у Манџурији пробали да истребе Кинезе на начин као што су Хрвати у Јасенвцима пробали да истребе Србе, али нису успели у првом покушају. Хрвати су имали и други покушај, али Јапанци још нису доживели то задовољство. Нисте знали?)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u