СЕВЕРНА КОРЕЈА УПОЗОРИЛА СВЕТ ТВРДЊАМА: Корона стиже у жутој прашини из Кине!

SEVERNA KOREJA UPOZORILA SVET TVRDNJAMA: Korona stiže u žutoj prašini iz Kine!

24 oktobra 2020

Severna Koreja upozorila je svoje građane da ostanu u zatvorenom, navodeći da sezonska žuta prašina koja dolazi iz Kine može doneti novi korona virus u zemlju.

„Kako se nove infekcije korona virusom nastavljaju širiti svetom, potreba za suočavanjem sa žutom prašinom i poduzimanjem osnovnih mera postaje sve veća“, piše službeni severnokorejski stranački list Rodong Sinmun.Tvrdnja da bi se virus koji uzrokuje kovid-19 mogao proširiti u Severnu Koreju iz pustinje Gobi, udaljene 1.900 kilometara, izgleda da nije podržana. Dva metra fizičke distance je uobičajeno, iako američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti navodi da kapljice koje sadrže virus ponekad mogu ostati u vazduhu satima.

Severnokorejske novine pišu da bi se građani trebali suzdržati od aktivnosti na otvorenom i moraju slediti smernice za prevenciju, poput nošenja maski kad izlaze napolje, javio je Rojters.

Severna Koreja nije dala zvanično obaveštenje o potvrđenim slučajevima korona virusa i te tvrdnje zdravstveni stručnjaci dovode u pitanje.

Pjongjang je uveo strogu graničnu kontrolu i mere karantina kako bi sprečio izbijanje epidemije. Analitičari kažu da bi izbijanje moglo biti pogubno za već ekonomski i politički izolovanu zemlju.

Državna televizija KRT prenela je u ranije da žuta i sitna prašina mogu sadržavati štetne sastojke, poput teških metala i patogenih mikroorganizama, uključujući viruse.

KOMENTARI3 komentara

  1. Mamaaa! says:

    Žuti pesak i prašina dolaze iz Afrike, a tako nam je stigla i korona, mutirana ebola koju je napravio Billy Gubavi, zato su Rusi tako brzo napravili vakcinu protiv korone, jer su već razvili vakcinu protiv ebole, a to isto deluje i na koronu.

  2. Kosovac says:

    SZO svakodnevno objavljuje izveštaj o obolelim od koronavirusa, 216 država. Među tim državama, Severne Koreje (North Korea) nema. Ili ona ne šalje izveštaje, ili je SZO bojkotuje. Da SZO ume da bojkotuje, imam pravo da sumnjam, zato što se sećam kako je bila bojkotovana SR Jugoslavija u vreme sankcija. Čak i meteorološki izveštaj za sve gradove Evrope nije sadržao Beograd. Kao da Beograd ne postoji, sve evropske TV stanice su prdele u istu tikvu.

  3. Rista says:

    Pao je opet neki dogovor S Koreje, Kine i Amerike. Zato su obe ŽUTE države opet vraćene na "stubove svetske ŽUTE štampe". Sada Koreja i Kina zajednički nešto uigravaju, kao što je Kina SOLO uigravala pandemiju. Zagrevanje u šesnajstercu i onda se raširiš po celom stadiumu sveta. Kinezi za neprijateljski šesnajsterac imaju čudno ime. Zovu ga - Vuhan! I iz njega pucaju penale svetu. Sudija - Bili D Kid!Fudbaleri su internacipnalnog sastava, rasno i gasno izmešani. Većinom su lekari Italije, Amerike, Srbije, Kine, Rusije, Švedske. Kapiten Vuhan Kineskog Korona tima je, zamislite, DrKon! Navijači u počasnoj loži su svi precednici sveta. Ivične sudije su transparentne sudije demokratskih sudova sveta. Čuvari reda su milicajci, specijalci, Srbe i NATO dženerali iz demokratsko-transparentnih država sveta. Prvo poluvreme je trajalo 8,59 meseci. Posle odmora od mesec dana, počelo je drugo poluvreme. Predviđeni su i produžeci sve do penala, jer utakmica ne može biti nerešena. Reporteri izveštači su rijaliti analitičari Rusije i Srbije. Na utakmicu nije bio dozvoljen ulazak Ristama sveta. Oni kevću da je utakmica prodana. Duša. Posmatrači navijači nisu na terenima. Navijaju iz svojih torova. Na stadionu je samo jedan tim. Nema protivnika. Mreža protivničkog tima je prepunjena golova koje su zabijali uglavnom SZO fudbaleri i Kon ovi. Zdravu Pamet je Bili D Kid izbacio još prvog minuta prvog poluvremena a to je bio jedini igrač neprijateljskog tima. Ostalih 10 je dobilo koronu pre utakmice i nisu prošli antidoping test. Srušili ih PRC testovi. Iako se utakmica igra bez Zdrave Pameti, narodi sveta je sa velikim oduševljenjem prate. Čak su dobili slobodne dane da bi sve lepo gledili. Inače, S Koreja je rezervni igrač i ubačena je kada je Srbija posustala. Srbija je dala najviše golova na startu i po običaju, fizički nespremna, nije izdržala do kraja. Zbogom Zdrava Pameti. Bio si nam velika nada ali te polomili klizećim startom još prvih par minuta prvog poluvremena. Ne znam zašto, ali ipak će se igrati i produžeci i tuće se penali iako je rezultat Korona - Riste 258:0 i nedostižan je iako Riste uopšte nisu na terenu i nema šanse da daju makar i počasni go. Riste su se polako povukle ali nisu gledali gde se povlače i završili su u torovima zajedno sa drugim gledaocima. (jeste li znali da Kinezi i Japanci imaju jedno isto isticato mišljenje - Kinezi smatraju da su samo KInezi i Korejanci pravi azijati a svi ostali su devijacije. Japanci smatraju da su samo oni pravi Azijati a svi ostali azijati su greška prirode i treba ih istrebiti. Japanci su zato u Mandžuriji probali da istrebe Kineze na način kao što su Hrvati u Jasenvcima probali da istrebe Srbe, ali nisu uspeli u prvom pokušaju. Hrvati su imali i drugi pokušaj, ali Japanci još nisu doživeli to zadovoljstvo. Niste znali?)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *